Qui som?

Qui som?

L'any 1898 es va fundar la Societat Mar i Terra. Aquest mateix any es féu l'edifici, a càrrec de Josep Segura. En un principi Mar i Terra era una societat recreativa, però l'octubre de 1900 es convertí en una societat de socors mutus, que tenia com a objectiu exercir la beneficència entre els seus associats. Alhora, però, la societat tenia un caràcter lúdic i instructiu, ja que disposava d'un teatre, i els seus directius es proposaren crear una biblioteca i escoles, així com organitzar conferències. El 1906 la comunitat de les Germanes Franciscanes de Santa Catalina va establir una casa bressol al Jonquet i oferia els seus serveis als baixos de l'edifici Mar i Terra. Fins el 1916 aquest fou l'emplaçament de la casa bressol, que posteriorment s'establí en una altra zona de la ciutat.

El 1907 la Congregació Mariana, que havia estat fundada el 1905 al barri de Santa Catalina i que aleshores dirigia Antoni Massot, va llogar els locals del Mar i Terra per desenvolupar-hi les seves activitats: entreteniments per a joves, obres de teatre, conferències... El 1916, el mateix edifici va passar a ser escola nacional per a nins i, a partir de 1935, es denominà Col·legi Públic Jaume I. El 1943 s'hi va formar una agrupació de ball de bot, la qual oferia classes de ball i d'instruments musicals populars.

L'edifici del Teatre Mar i Terra fou el primer de la zona amb caràcter d'espai per a l'oci i la cultura.

L'Ajuntament de Palma ha rehabilitat el Teatre Mar i Terra amb la voluntat de recuperar una peça del patrimoni arquitectònic de la ciutat i amb l'objectiu d'avançar en la descentralització dels equipaments culturals de Palma i d'oferir a la ciutadania els usos tradicionals d'aquest espai.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 12 de febrer de 2024