Publicador de continguts

Exposició Itinerant: Pioneres, Origen de l'esport femení a Espanya


4_132039_1.jpg                                                                

PIONERES, Origen de l'esport femení a Espanya

Exposició de fotografia itinerant

Del 2 al 13 de març

Plaça de Monsenyor Mairata, Son Sardina

Exposició dissenyada per l'historiador Jorge García García i basada en la seva obra "El origen del deporte femenino en España"

La mostra, de 26 panells, arrencarà el seu itinerari el 2 de març a Son Sardina i s'acostarà als barris de Palma al llarg de l'any per tal de donar a conèixer les esportistes que han marcat una època i han obert camí a les dones en el món de l'esport.

Exposició dissenyada per l'historiador Jorge García García i basada en la seva obra "El Origen del Deporte Femenino en España", per recuperar la memòria de totes aquelles dones que varen deixar de ser figures passives, aconseguint que la dona esportista es convertís en un signe de canvi, durant les quatre primeres dècades del segle XX.
L'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma, en el marc del programa Palmadona de Dona i Esport, presenta aquesta exposició dissenyada per l'historiador Jorge García García (Salamanca, 1981) i basada en la seva obra El origen del deporte femenino en España, avalada pel Consell Superior d'Esports. Al llarg d'aquesta exposició, com en la seva obra, es pretén recuperar la memòria històrica de totes aquelles dones que varen deixar de ser figures passives per a convertir-se en autèntics ídols de masses, aconseguint totes elles que la dona esportista es convertís en una icona, en un signe de canvi, durant les quatre primeres dècades del segle XX.
En un moment històric en el qual la dona estava aconseguint les primeres conquestes per al seu gènere, l'esport es va convertir en una manera d'ascens i, sobretot, en una manera de conquesta social de l'espai públic.
En 26 panells es mostra un resum d'una extensa recerca que pretén establir definitivament les bases de les pioneres espanyoles de l'esport.
L'evolució feta per les dones al llarg del segle XX en tots els àmbits, des del treball als estudis i la seva inserció en la societat, no hauria estat completa sense la presència femenina en els camps esportius

Duració:

Des del 2 de març de 2020fins el 13 de març de 2020

Dies: Diàriament
Horari: 12:00
Localitat: Palma

Data darrera modificació: 8 de maig de 2023