Notícies

Notícies

Publicador de continguts

null Palma se suma al circuit de curses solidàries ‘Ponle freno’, que visitarà la capital balear el pròxim 21 d’abril  


Palma se suma al circuit de curses solidàries ‘Ponle freno’, que visitarà la capital balear el pròxim 21 d’abril  

 


8 de febrer de 2024

 

La nova edició d’aquesta iniciativa esportiva i solidària, destinada a recaptar fons de suport a les víctimes dels accidents de trànsit, ha estat presentada aquesta setmana a Madrid amb l’assistència del director general d’Esports de Cort, David Salom  

Palma, 8 de febrer de 2024. Palma s’ha sumat al grup de 10 ciutats espanyoles que participen enguany en el circuit de curses solidàries ‘Ponle freno’, un esdeveniment impulsat pel grup Atresmedia i la Fundació Axa que visitarà la capital balear el pròxim 21 d’abril.

Precisament, aquesta setmana, el director general d’Esports de l’Ajuntament, David Salom, s’ha desplaçat a Madrid, juntament amb el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàssar, per assistir a la presentació de la nova edició del circuit, que l’any passat va complir 15 anys des de la seva creació.

Durant la seva intervenció, el representant de Cort va valorar positivament el fet que Palma torni a prendre part en aquesta iniciativa i va avançar que el recorregut de la cursa a la ciutat transcorrerà, previsiblement, al Passeig Marítim o la Platja de Palma, però, en qualsevol cas, segons va afirmar, “en primera línia, per tal de donar més rellevància a l’entorn i fer més atractiu l’itinerari”.

La darrera vegada que Palma es va integrar en la xarxa de municipis i localitats del circuit ‘Ponle freno’, l’any 2017, l’emplaçament escollit va ser el Parc de sa Riera.

A la presentació duta a terme a Madrid, David Salom va coincidir amb els ambaixadors de la cursa, que continuaran sent el presentador d’Antena 3 Manu Sánchez, i el campió del món de Marató, Martín Fiz, juntament amb l’exatleta i polític Abel Antón.

Igualment, el director general va tenir ocasió de saludar els representants de la resta de Corporacions locals que s’han sumat a aquesta edició: Badalona, Saragossa, Màlaga, València, Pontevedra, Vitòria, Santander, Madrid i Las Palmas de Gran Canaria, a més de Palma.

La nombrosa comitiva municipal va ser rebuda, a les oficines centrals d’AXA, pel director general d’aquesta companyia, Josep Alfonso, i el director general d’Atresmedia Eventos, Pablo López-Barajas.

El circuit s’iniciarà el pròxim 17 de març a Badalona, ciutat que va estar representada a l’acte pel seu batle, Xavier García-Albiol, i finalitzarà el 22 de desembre, a Las Palmas. A la convocatòria també estigueren presents, entre d’altres càrrecs públics, la batlessa de Santander, Gema Igual, i els regidors d’Esports Borja Vivas (Màlaga), Rocío Gil (València) i Ana López de Uralde (Vitoria-Gasteiz).

Aquesta setmana ha quedat obert el termini d’inscripció per a participar al circuit, ja sigui a les modalitats de 5 o 10 quilòmetres o a les curses infantils. El principal propòsit d’aquesta iniciativa és obtenir recursos que serveixin per a prestar suport a les víctimes d’accidents de trànsit.

De fet, des de la primera edició, que va tenir lloc el 2008, els organitzadors han aconseguit recaptar prop de 2,7 milions d’euros destinats al desenvolupament de projectes impulsats per institucions i organismes.

Des d’aleshores, més de 300.000 corredors han pres part en les successives edicions, si bé ha estat la convocatòria de 2023 la que ha batut els registres de participació, amb 34.000 esportistes inscrits i la major recaptació de la història d’aquesta campanya, superior als 300.000 euros.

Data darrera modificació: 13 de febrer de 2024