Notícies

Notícies

Publicador de continguts

null  Les piscines municipals de Son Hugo acullen aquest dissabte el Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma


Les piscines municipals de Son Hugo acullen aquest dissabte el Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma

 

 


31 de gener de 2024

Les piscines municipals de Son Hugo acullen aquest dissabte el Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma

El primer tinent de batle i regidor d’Esports, Javier Bonet, ha presentat la competició juntament amb representants de la federació i de l’entitat organitzadora, el Club Natació Voltor  

Palma, 31 de gener de 2024. L’Ajuntament de Palma ha acollit aquest dimecres la presentació de la setena edició del Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma, que correspon, també, a l’edició número 24 del Trofeu Club Natació Voltor Balear.

La competició es disputarà el pròxim dissabte, 3 de febrer, a les piscines municipals de Son Hugo, amb la participació d’uns 250 nedadors pertanyents a una vintena de clubs de les nostres illes i també provinents de la península.

A l’acte de presentació han estat presents el primer tinent de batle i regidor d’Esports, Javier Bonet; el director general d’aquest departament, David Salom, i el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàssar, a més dels regidors Francisco Ducrós i Angélica Pastor (PSIB-PSOE) i Gari Durán (Vox).

Igualment, han assistit la vicepresidenta de la Federació Balear de Natació, Begoña Oviedo; directius del club Voltor Balear, encapçalats per la presidenta, Catalina Villalonga, i el director tècnic, Ismael Lagar, juntament amb esportistes i altres representants del món de la natació.  

Per part de les Illes Balears, la participació correrà a càrrec dels equips pitiüsos Club Natació Santa Eulària i Club Natació Eivissa, mentre que, en el cas de Mallorca, prendran part en la competició entitats de Calvià, Sóller, Llucmajor, Artà, Inca, Felanitx y Muro, a més del Rafa Nadal Sports Centre, amb seu a Manacor.

Pel que fa a la capital de les Illes, es registrarà la presència de nedadors del Club Natació Palma, La Salle Palma, l’Escola de Natació Campus Esport y l’entitat organitzadora, Club Voltor Balear.

Quant als esportistes provinents de la península, cal destacar la inscripció de clubs tan representatius com el Leganés, el Pozuelo i el Moscardó Real Canoe, tots ells pertanyents a la Comunitat de Madrid, i el Club Natació Barcelona.

Per un altre costat, en aquesta nova edició hi prendran part alguns dels nedadors que integren la selecció espanyola de natació per a persones discapacitades.

Igualment, convé remarcar la participació d’alguns dels noms més destacats d’aquest esport a les Illes Balears, com ara Marc Sánchez, que va competir als Jocs Olímpics de Río 2016; Melani Costa, campiona del món a Istanbul 2012, i la jove Estella Llum Tonrath, que va realitzar un paper molt destacat al campionat del món junior disputat a Lima, l’any 2022.

Al mateix temps, entre les novetats del trofeu convé remarcar la incorporació d’una innovadora modalitat de competició anomenada Skins, on els nedadors mesuraran la seva rapidesa en el transcurs de successives rondes de 50 metres separades per tres minuts d’interval entre cada una d’elles.

Aquest tipus de prova no s’ha posat en pràctica encara en cap altra competició anterior, circumstància que, en paraules del primer tinent de batle de Cort, “afegeix un plus d’espectacle a aquesta edició”.

Data darrera modificació: 13 de febrer de 2024