Notícies

Notícies

Publicador de continguts

null  L’homenatge a Pep Amengual marca la Setmana del Màster Ciutat de Palma de pesca submarina


L’homenatge a Pep Amengual marca la Setmana del Màster Ciutat de Palma de pesca submarina


22 de gener de 2024

La competició, que ha estat presentada a Cort per part del primer tinent de batle, Javier Bonet, es disputarà del 25 al 28 de gener  

Palma, 22 de gener de 2024. El tinent de batle d’Esports, Javier Bonet, ha presidit aquest dilluns, a la sala de plens de l’Ajuntament de Palma, la presentació de la Setmana del Màster Ciutat de Palma de pesca submarina, que tindrà lloc del 25 al 28 de gener i que retrà homenatge a la trajectòria d’una de les figures més emblemàtiques de l’esport balear, Pep Amengual, coincidint amb el 50 aniversari de la consecució del seu primer títol mundial.

A l’acte han assistit representants de la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS), com ara el director de la comissió de Pesca, Andreu Sureda, i de la federació balear d’aquesta mateixa especialitat: el president, Juan José Mas; el secretari general, José Cordón; el tresorer, Carlos Ruiz Vidal, i els vocals Baltasar Gelabert   i Juan Vargas, a més d’Antonio Morata, president del CIAS, club al qual Amengual ha estat lligat des dels inicis de la seva carrera.

Igualment, han estat presents el director general d’Esports, David Salom; el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàssar, i el regidor del grup municipal del PSIB-PSOE Daniel Oliveira.

La Setmana del Màster de pesca submarina s’iniciarà aquest pròxim dijous, amb el concurs d’uns 200 participants, distribuïts entre les diverses competicions que s’organitzen.

Concretament, es disputaran la 21 edició del Màster Internacional Ciutat de Palma; la quarta edició de la Women Cup, prova femenina de la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques; el 22 Open Ciutat de Palma Internacional, i, per primera vegada, el Màster World Championship per a majors de 50 anys, on s’han inscrit més de 100 aspirants a la victòria final.

El Real Club Nàutic de Palma i el Club Nàutic Portixol seran els escenaris de les diferents proves, que congregaran esportistes provinents d’Espanya, Grècia, Itàlia, França, Croàcia, Algèria i Portugal.

Durant la seva intervenció, el tinent de batle d’Esports ha indicat que es tracta d’una cita de “gran nivell internacional” i ha destacat l’homenatge que es dedicarà a qui ha qualificat com “un dels millors esportistes de la història de les Illes Balears”, en referència a Pep Amengual.

El palmarès assolit per Amengual inclou tres campionats del món a títol individual; altres tres títols mundials per equips; dos campionats d’Europa en competició individual, i tres títols europeus per equips.

Una vegada finalitzat el seu discurs, Javier Bonet ha fet el lliurament a Amengual, en nom del batle i de la Corporació municipal, d’una placa commemorativa.

 

 

Data darrera modificació: 22 de gener de 2024