Publicador de continguts

Hibridacions


Hibridaciones

Com a resultat d'un programa de residències a Pequín i de la trobada amb l'art contemporani xinès, cinc artistes balears varen exposar la seva obra l'estiu de 2018 al Museu White Box, en el cor del conegut districte d'art 798. L'exposició "Hibridacions" itinera de Pequín a Palma com un projecte ongoing en el marc de la cita més important de l'art balear, La Nit de l'art 2019.

Aquesta mostra internacional recull els treballs de cinc artistes de les Illes Balears juntament amb l'obra de les cinc figures més representatives de l'art xinès contemporani, des de la generació pionera dels 90 fins a les noves promeses millennial de l'art del gegant asiàtic. Els artistes presenten peces inèdites a partir dels inputs rebuts a la Xina, que evoquen la rica versatilitat dins de l'art contemporani, la necessitat del diàleg intercultural i d'"hibridar-se" amb altres arts com a motor creatiu.

Entre les obres participants cal destacar l'estrena mundial de la nova performance de l'artista xinès Cang Xin al pati del Casal Solleric; el políptic d'Albert Pinya plagat de referències personals a la seva experiència a Pequín; l'apassionant interpretació de la diplomàcia del ping-pong i la visita d'Andy Wharhol a la Xina per Jose Fiol; la dissecció de l'art de la pintura per part de Pep Girbent; les pintures de Tomás Pizá inspirades en les perifèries de Pequín o la recerca sobre l'individu i la massa en la societat xinesa per Amparo Sard. A més, l'exposició compta per primera vegada a Espanya amb la presentació del treball del pintor Liu Wei, la jove promesa de l'art xinès que ha triomfat en les grans cites internacionals de l'art.

Comissària: Susana Sanz

Duració:

Des del 21 de setembre de 2019fins el 6 de gener de 2020

Dies: Diàriament
Horari: 12:00
Localitat: Palma
Zona: Casal Solleric
Lloc de celebració:

Casal Solleric: Planta Noble

Data darrera modificació: 8 de maig de 2023