Publicador de continguts


Urbanisme ultima el projecte que permetrà implantar les ECU amb l’objectiu d’agilitzar la concessió de llicències


14 de maig de 2024

Palma, 14 de maig de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha avançat durant la roda de premsa posterior al Consell de Gerència d’Urbanisme que el seu departament ja està ultimant el projecte de reglament que permetrà la implantació a Palma de les anomenades entitats de col·laboració urbanística o ECU, que tenen com a objectiu facilitar i agilitzar les llicències urbanístiques.
Les ECU, ha explicat el tinent de batle, “actuen com a primer filtre, ja que s’encarreguen que el sol·licitant d’una llicència compleixi tots els requisits que exigeix l’Ajuntament per a cada tipus de permís”.
Tot i això, l’edil ha matisat que “aquestes entitats o empreses externes realitzen un primer filtratge quan se sol·licita una llicència, no s’encarreguen de fer memòries, plànols ni projectes, tan sols revisen que la documentació tècnica i administrativa presentada sigui la correcta i emeten un certificat de conformitat. Les ECU, en cap cas, no substitueixen la labor dels tècnics urbanístics municipals sinó que possibiliten que la concessió de llicències sigui més àgil”.
Les ECU poden gestionar diferents tipus d’actuacions, com ara les llicències d’obres majors i menors, d’ús, activitat, obertura i declaració responsable, entre d’altres.
La posada en funcionament del reglament de les ECU està a l’espera de l’aprovació del Decret de simplificació administrativa del Govern de les Illes Balears.

 

Data darrera modificació: 14 de maig de 2024