Una trentena de persones assisteixen a la primera sessió del procés participatiu per a la rehabilitació del parc del Tirador - Comunicació i Premsa
Una trentena de persones assisteixen a la primera sessió del procés participatiu per a la rehabilitació del parc del Tirador

Durant la trobada es va explicar el projecte de rehabilitació de l’antic Velòdrom i es varen acordar dates per a les futures sessions
Palma, 02 de juliol de 2025.- El casal de barri del Fortí va acollir ahir la primera sessió participativa del projecte de rehabilitació del parc del Tirador, que va reunir 26 persones procedents de diverses entitats veïnals, a més de representants de l’Ajuntament de Palma i de l’estudi Bennassar & Dindareanu Arquitectura SCP, al qual es va adjudicar la redacció del projecte.
Durant la trobada, l’arquitecta Isabel Bennassar, de l’estudi guanyador, va presentar als assistents les principals línies del projecte, l’objectiu del qual és transformar l’espai en un punt de connexió clau entre barris i en un futur bosc urbà que contribueixi a la millora ambiental i social de Palma.
En la reunió hi varen participar també representants de l’associació de veïns Som Serralta, l’AV del Fortí i l’historiador Manel García Gargallo, entre altres agents socials i veïnals de l’entorn.
A més d’explicar el projecte, en la sessió es varen definir les futures reunions i visites a la zona per a continuar amb el procés participatiu, amb la finalitat de recollir opinions i suggeriments de la ciutadania i entitats implicades.
Cal recordar que el projecte garanteix la conservació i rehabilitació dels elements històrics de l’antic Velòdrom, com la pista, les graderies i l’edifici de la glorieta, obra de l’arquitecte mallorquí Gaspar Bennàzar. Alhora, planteja la transformació de l’espai en un gran parc verd que connectarà barris, zones naturals i equipaments urbans, reforçant el seu paper com a punt de trobada i nexe de connexió.
En concret, el futur parc servirà com a pont entre el barri del Fortí i la zona de la Riera, mitjançant un nou encreuament per als vianants, i connectarà amb el parc del Canòdrom a través de passarel·les per als vianants que facilitaran l’accés i la mobilitat sostenible. A més, oferirà a la ciutadania un bosc urbà amb espècies autòctones, que contribuiran a mitigar la calor, fomentar la biodiversitat i millorar la qualitat ambiental de l’entorn.
Així mateix, es restaurarà l’edifici de la glorieta, mantenint el seu caràcter original com a lògia oberta, i es dissenyaran dos recorreguts interiors que envoltaran la pista i les graderies, creant una xarxa de camins que asseguri la continuïtat de l’espai.
D’altra banda, l’actual tancament perimetral se substituirà per un sistema més obert i visual, i s’obrirà un nou accés principal al carrer de Miquel dels Sants Oliver, facilitant la connexió amb els barris confrontants i reforçant la integració del parc en el teixit urbà.
Data darrera modificació: 3 de juliol de 2025