Publicador de continguts


Segona setmana d'aplicació de les mesures per reduir els efectes del 'botellón' al passeig Marítim


16 de juliol de 2010

L'Ajuntament de Palma aplica al passeig Marítim un Pla d'intervenció amb mesures eficaces per abordar els efectes negatius del 'botellón'. El passat cap de setmana es va iniciar aquesta actuació, que es desenvoluparà de forma més completa. Aquestes intervencions impliquen un compromís de col.laboració i coordinació de les àrees d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, Seguretat Ciutadana, Joventut, Benestar Social, l'Institut Municipal d'Esports, i també l'Autoritat Portuària, com a organisme competent en la vigilància i el control de la zona portuària.De forma paral.lela a l'aplicació d'aquestes mesures, l'Ajuntament treballa en l'aprovació de l'Ordenança reguladora del fenomen del 'botellón'. De fet, el pròxim 30 de juliol, s'ha convocat un ple extraordinari per debatre l'aprovació inicial de l'ordenança que regularà el civisme i la convivència als espais públics.Mesures que s'apliquen:


. Autoritat Portuària avança l'horari de neteja a les 3 de la matinada els divendres i dissabtes (fins ara es feia a les 6 h) i es duplica el nombre de contenidors a les zones de més afluència del jovent, amb un total de 28 unitats (6 contenidors fixos i 22 de mòbils). Se supervisarà setmanalment i es realitzarà un informe de seguiment dels resultats; s'instal.laran nous contenidors on siguin més necessaris.


. La Policia Local vetla perquè la neteja es realitzi sense cap incidència.


Hi haurà el mateix operatiu policíac que la setmana passada, de 16 agents, però aquest cap de setmana es desenvoluparà el divendres i el dissabte, i no només el divendres. Les tasques de l'operatiu seran: control d'alcoholèmia, identificació de menors, control i regulació de trànsit, supressió d'aparcaments inadequats i suport en el procés de neteja del passeig.


. L'Àrea de Benestar Social, en la intervenció d'Energy Control al passeig Marítim distribuirà alcoholímetres, i s'informarà el jovent sobre la reducció de riscs en relació amb les drogues. Aquesta actuació es durà a terme una nit cada setmana, de 23 h a 2.30 h de la matinada; aquesta setmana es desenvoluparà avui divendres.


. L'Institut Municipal de l'Esport (IME) obre les instal.lacions exteriors del Palau d'Esports de Son Moix els vespres d'estiu per a la realització d'activitats esportives. Les instal.lacions de futbol, tennis, bàsquet i l'Skate park prolongaran el seu horari d'obertura fins a les 23 hores durant els mesos de juliol i agost. Així, Son Moix romandrà obert ininterrompudament de dilluns a dissabte de 8 a 23 h, i diumenge de 8 a 14 h.


Des de l'Institut Municipal de l'Esport es fa un seguiment d'impacte i acceptació per part de la ciutadania per valorar aquesta prova pilot, que seria exportable i aplicable a altres instal.lacions municipals de cara a l'estiu que ve.


. Un dia per setmana cada casal de joves roman obert fins a les 00.00 h. Hi ha activitats en horari nocturn.


Amb aquestes dues darreres iniciatives l'Ajuntament de Palma ofereix als joves una alternativa més saludable i cívica al 'botellón' per als vespres d'estiu. L'organització d'activitats esportives nocturnes representa una opció per als joves amb vacances escolars els mesos de juliol i agost.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023