Publicador de continguts


S'institucionalitza la comissió de treball sobre prostitució


13 / de desembre / 2010

.Aquesta comissió, que fa feina des de 2008 com a grup de treball , serveix per realitzar actuacions des del consens, promoure la col.laboració entre institucions i entitats i visibilitzar la feina realitzada i donar-li continuïtat.


.Les entitats destaquen la importància d'aquesta comissió per tal de detectar necessitats, sumar esforços per millorar l'atenció a aquest col.lectiu i fomentar alternatives vitals


El Centre Flassaders ha acollit avui una reunió de la comissió de treball sobre prostitució per tal de posar en comú el que significa la constitució d'aquest grup de feina com a comissió de treball del Consell de Dones i per a la Igualtat de Palma, així com també per establir i fixar un calendari de feina consensuat fins a final de la legislatura.


En aquest sentit, cal recordar que des de l'Àrea d'Educació, Igualtat, Drets Cívics i Esports, es proposà al plenari del Consell de Dones i per la Igualtat de dia 8 de setembre de 2010, la constitució d'una Comissió de treball sobre prostitució, proposta que fou acceptada i aprovada per unanimitat.


Aquesta institucionalització és important entre d'altres aspectes perquè permet visibilitzar tota la feina que han fet com a grup de treball des de 2008 els integrants de la Comissió, es dona estabilitat a la feina i, sobretot, permet realitzar actuacions des del consens i la col.laboració entre institucions i serveis i entitats.


En aquest sentit, avui les entitats han destacat que en matèria de prostitució és important coordinar esforços i unir recursos per tal de poder assolir reptes més amplis davant d'una realitat canviant.


Trobades des de 2008


Cal recordar que des de 2008, l'Ajuntament de Palma ha promogut diverses trobades entre les entitats i serveis públics que intervenen a Palma en l'àmbit de la intervenció en la prostitució, que conduïren a abril de 2009 a la concreció consensuada d'una visió, uns reptes i uns projectes que havien de ser la fulla de ruta de l'actuació dels agents implicats. A l'abril de 2010, aquest conjunt d'entitats i serveis públics avaluaren l'assoliment dels reptes i projectes del 2009, fixant noves fites pel proper any 2010.

De la mateixa forma, s'ha fet una feina molt acurada per protocol.litzar totes les actuacions, amb l'objectiu d'evitar duplicitats, optimitzar recursos i tenir la flexibilitat necessària per adaptar-nos a les necessitats reals del col.lectiu de persones que exerceixen la prostitució.


Durant tot aquest temps de treball conjunt s'obrí la reflexió sobre la conveniència de vincular aquesta iniciativa de treball conjunt al Consell de Dones i per la Igualtat de Palma, espai de participació i consulta municipal, a fi de garantir l'estabilitat futura, i la màxima permeabilitat entre la política municipal i el treball consensuat per les agencies significatives que interactuen a la ciutat en aquest àmbit. També es parlà de la necessitat de visibilitzar públicament la tasca que es fa i el consens existent.


Integrants del grup de treball:


Entitats municipals:

.Àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics
.Àrea delegada de Seguretat Ciutadana / Policia Local
.Àrea delegada de Sanitat.
.Àrea de Benestar Social.


Altres entitats públiques:

.Institut Balear de la Dona.
.Universitat de les Illes Balears.
.IB Salut. CS Escola Graduada

Entitats privades:

.Casal Petit.
.Adoratrius. Projecte Pont Esperança.
.Metges del Món.
.Creu Roja


Visió compartida i consensuada de la prostitució:


La prostitució és fruit de la desigualtat de gènere i de l'exclusió social.

Volem fer de Palma una ciutat on les persones que exerceixen la prostitució tinguin garantit l'accés als recursos adients per poder desenvolupar alternatives vitals; on es col.labori en la persecució de la tracta.

Tot això en un marc de convivència i integració ciutadana, de manera que disminueixi progressivament l'exercici de la prostitució.


Reptes i fites de treball conjunt


1. Tenir un mapa de les necessitats i recursos necessaris i ja existents per a les persones que exerceixen la prostitució, en el qual s'incorpori l'opinió d'aquestes mateixes persones.

2. Foment del treball en xarxa amb l'objectiu de rentabilitzar esforços i millorar les xarxes d'atenció.

3. Donar suport econòmic i tècnic a les entitats perquè puguin donar una atenció específica a les persones que exerceixen la prostitució.

4. Fomentar alternatives vitals i reals perquè les persones que vulguin deixar la prostitució puguin fer-ho.

5. Incorporar a les convocatòries de cooperació internacional projectes de cooperació internacional de desenvolupament amb perspectiva de gènere i drets humans enfocats a disminuir als països d'origen els casos de tracta.

6. Sensibilitzar a la població general mitjançant programes i recursos ja existents.

7. Promoure la convivència i el civisme entre els actors implicats: ciutadania, persones que exerceixen la prostitució i entitats.


S'institucionalitza la comissió de treball sobre prostitució

Data darrera modificació: 23 de març de 2023