Publicador de continguts


S'estrena la nova Bicipalma


29 de desembre de 2022

Hila:" "Començarem en una primera fase, que és bàsicament la que correspon a les 37 estacions antigues i paulatinament n'anirem obrint més fins a arribar a 85 estacions. Quan el sistema estigui complet tindrem el triple de bicicletes i d'estacions, i haurem arribat més enllà de la via de cintura"

Dalmau: " El canvi tecnològic és important, passam d'emprar la targeta ciutadana a emprar una app i l'objectiu és oferir aquest servei a barris molt poblats i on hem fet possible que arribi  una xarxa ciclista potent."

A partir de la segona quinzena de gener s'obrirà el termini perquè els nous usuaris puguin descarregar-se l'app i començar a emprar el nou sistema.

Palma, 29 de desembre de 2022.- El batle de Palma, José Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, han presentat avui la posada en marxa de la nova Bicipalma a l'estació situada a la plaça del Rei Joan Carles I.

Hila ha destacat el fet que aquest nou servei és renova totalment. " La transformació de Palma està en marxa i aquest n'és un exemple més; començam amb una primera fase que correspon a les estacions antigues però arribarem, el mes de març a les 85 estacions, amb el triple d'estacions, de bicicletes, i arribarem més enllà de la via de cintura i a vint barris més", ha explicat el batle, que ha recordat que aquesta renovació és possible gràcies als fons Next Generation i que suposa una aposta clara per la mobilitat sostenible a Palma. "La ciutat s'està transformant per a ser una ciutat més saludable i sostenible", ha recordat, i ha agraït la implicació de tot l'equip que ha fet possible aquest canvi tan ambiciós per a triplicar el sistema.

Dalmau, per la seva banda, ha explicat que el d'avui és un dia especial."Hem treballat durant un any i mig per a fer possible estrenar la nova Bicipalma i ho feim 40 dies després d'haver tancat el servei, en un temps record gràcies a la immensa tasca i compromís de tot l'equip de Bicipalma", ha dit.

Des d'avui es reprèn el servei de Bicipalma amb un nou sistema després d'haver estat inoperatiu durant 40 dies. Així, en aquesta primera fase que s'inicia ara estaran operatives les 37 estacions de Bicipalma que corresponen a les de l'antic sistema.

L'SMAP ja ha completat els tràmits perquè la meitat dels antics usuaris disposin aquests dies del PIN que permet accedir a través de l'app de Bicipalma. El procés d'alta de la resta d'antics usuaris s'anirà completant fins a arribar als prop de 1.800 usuaris vigents durant les pròximes setmanes, de forma gradual.

A partir de la segona quinzena de gener s'obrirà el termini perquè els nous usuaris puguin descarregar-se l'app i començar a emprar el nou sistema.

Creixement fins a arribar a 85 estacions de forma gradual

La nova Bicipalma ja disposa des d'avui de 37 estacions operatives i la intenció és continuar a partir d'ara sumant noves estacions fins a arribar a les 85 estacions planificades amb 930 bicicletes noves (270 d'elèctriques i 660 de mecàniques).

Així, s'estan iniciant les obres civils per a poder implantar estacions noves a punts com l'avinguda de Joan Miró o a les piscines de Son Hugo. L'estació de Son Hugo, que ja està avançada, serà la primera de les noves que es posarà en marxa durant la primera setmana de gener.

El projecte de la nova Bicipalma, que ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el fons de recuperació, transformació i resiliència,  fou adjudicat a l'empresa Next Bike per un import de 2.991.220 euros.

Des del passat 20 de desembre Bicipalma ha contactat amb tots els usuaris antics que estaven d'alta per a informar-los del nou enllaç web per a donar-se d'alta. En aquest sentit, es realitzen algunes comprovacions com l'empadronament a Palma i s'emplena un formulari  que permet activar el  compte d'usuari en el nou sistema de Bicipalma. L'alta definitiva es du a terme quan l'usuari reb un PIN que permet iniciar la sessió i agafar una de les bicicletes.

Nous models de bicicletes

Cal recordar que les noves bicicletes de Bicipalma són un model Smart Bike 2.0 que en el cas del model elèctric té una autonomia d'entre 60 i 80 quilòmetres.

La implantació de la nova Bicipalma es completarà en diferents fases. Així, a partir de gener i durant el febrer s'ha previst instal.lar fins a 72 estacions i entre març i la resta de primavera es completarà la instal.lació de les 85 estacions que permeten que aquest servei públic de bicicletes arribi a 20 barris més de Palma.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització i convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i la promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació:https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos a la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

.        Tota la informació: https://www.bicipalma.com/

Data darrera modificació: 6 de març de 2023