Publicador de continguts


Reobren la travessa d’en Ballester després d’assegurar Urbanisme aquest edifici que es troba en ruïna


22 de març de 2024

Palma, 22 de març de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha confirmat que aquest divendres s’ha tornat a obrir a la circulació rodada el tram de la travessa d’en Ballester, que s’havia tallat en trobar-se en aquest carrer un edifici en ruïnes i sota el perill que pogués esfondrar-se. Aquest edifici ha estat apuntalat i protegit per a evitar possibles danys.
Óscar Fidalgo ha explicat que els tècnics d’Urbanisme varen acordar fa poc col·locar mesures de seguretat en aquest edifici en detectar-se el despreniment de runa al carrer.
Per això, s’ha assegurat amb una malla la part superior de la coberta i la façana de l’edifici. Aquesta mesura impedeix que enderrocs i altres materials caiguin al carrer i puguin produir danys materials o personals.
Urbanisme està treballant en un pla d’actuació per a procedir a la demolició d’aquest edifici mitjançant execució subsidiària. Posteriorment, el cost de la demolició serà traslladat a l’amo de l’edifici.
El tinent de batle ha recordat que l’any 2002 ja es va detectar que aquest edifici es trobava en estat de ruïna. Posteriorment, l’any 2018, amb l’equip de Govern anterior, es va elaborar un projecte de demolició i posterior execució d’aquesta demolició que no es va dur a terme.
Per això, Urbanisme, davant el greu deteriorament d’aquest edifici, ha procedit a assegurar-lo per a posteriorment iniciar-ne la demolició definitiva.

 

Data darrera modificació: 22 de març de 2024