Publicador de continguts


Quinze dones artistes recreen al Casal Solleric el món de l’aigua a través de l’exposició “Ones-Olas-Waves”


26 de juliol de 2023

La mostra s’inaugura aquest dijous 27 a partir de les 20.00 hores

Palma, 26 de juliol de 2023.- El Casal Solleric acollirà a partir d’aquest dijous l’exposició, “Ones-Olas-Waves”, una mostra col·lectiva de 15 artistes, totes dones, dirigida en nom de l’Ajuntament de Palma per Fernando Gómez de la Cuesta i comissariada per Jesús Alcaide.

El comissari de la mostra la resumeix ressenyant que l’exposició s’inaugura aquest dijous 27 “amb una performance a càrrec de Laia Estruch. La mostra és un recorregut visual en què 15 artistes, totes dones, plantegen diferents relacions amb el medi aquàtic i amb allò líquid”.

Alcaide afegeix que “hi ha fotografies, escultures, visuals i obres d’artistes consagrades com Àngels Ribé, una artista clàssica del conceptual català i altres de molt més joves. També hi podem trobar una gran presència d’artistes mallorquines com Laia Ventayol, Cristina Moreno i Mar Guerrero”.

La mostra és un compendi on es conjuguen propostes en els treballs de les quals es poden establir diferents connexions entre la producció artística contemporània i el territori del que és aquàtic, la mar, la liquiditat, els fluids i el paisatge fluvial, així com amb la manera com el pensament oceànic transforma la manera d’entendre el nostre món actual.

“Ones-Olas-Waves” és una exposició col·lectiva que neix d’un procés de recerca de més de tres anys i que configura, a les sales del Casal Solleric, una cartografia aquàtica sobre les diferents maneres amb què les 15 artistes del panorama nacional es relacionen amb la idea i la materialitat de l’aigua, amb la fluïdesa del pensament i les maneres d’abordar la liquiditat que domina tots els estadis de la nostra vida.

Els treballs d’artistes com Àngels Ribé, Itziar Okariz, Lucía C. Pino, Maria Tinout, Pauline Fondevila, Isabel Marcos, Irati Inoriza, Cristina Mejías, Laia Estruch, Mar Guerrero, Claudia Labrador, Laia Ventayol i Cristina Moreno presenten diferents acostaments a aquest panorama aquàtic des dels territoris de la instal·lació, l’escultura, la fotografia, el vídeo, la performance, el so o l’acció, d’una forma intergeneracional, que produeix certa genealogia al voltant de les relacions de l’art realitzat per dones amb alguna genealogia en el context del que és aquàtic, des dels treballs pioners d’Àngels Ribé, passant per les accions d’Itziar Oariz fins a acabar en els treballs d’artistes més joves com Irati Inoriza, Marina González Guerreiro o Claudia Labrador.

Durant la inauguració de la mostra es realitzarà una performance a càrrec de Laia Estruch anomenada Sirena, una peça realitzada en col·laboració amb l’escriptora Irene Solà. La mostra es clausurarà amb una altra performance a càrrec de l’artista basca Itziar Oariz.

 

Data darrera modificació: 26 de juliol de 2023