Publicador de continguts


Posada en marxa de la nova il·luminació exterior de la Seu


6 d’octubre de 2023

El projecte lumínic incorpora 505 projectors al voltant de la Seu i l’Almudaina

El batle, Jaime Martínez Llabrés; el bisbe de Mallorca, monsenyor Sebastià Taltavull; i el degà de la catedral, Sr. Teodor Suau, han assistit avui vespre a l’acte

Palma, 5 d’octubre de 2023.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, acompanyat pel bisbe de Mallorca, monsenyor Sebastià Taltavull, i el degà de la Catedral, Sr. Teodor Suau, ha assistit aquest dijous a la posada en marxa de la nova il·luminació exterior de la Seu, que s’ha substituït íntegrament per tecnologia led.

El projecte lumínic de la Seu ha suposat una inversió de 2.231.699 euros, dels quals 1.299.999 euros han estat d’aportació municipal i la resta procedeix de fons de la millora del contracte de manteniment i conservació de l’enllumenat exterior de Palma.

Els treballs han consistit en la substitució dels vuit fanals del perímetre per altres que incorporen projectors específics per a la il·luminació de façanes. Així mateix, s’han instal·lat 505 projectors a diferents emplaçaments, dels quals 298 estan encastats en el paviment que envolta la catedral i l’Almudaina. La resta dels projectors, un total de 207, s’ha situat a terrasses, patis, arcbotants, cobertes i a Ses Voltes i Dalt Murada.

La incorporació de la tecnologia led a l’entorn de la catedral permet generar una il·luminació que potenciï els elements arquitectònics del temple i reprodueixi amb major fidelitat el color original de la pedra. Cal destacar, en aquest sentit, que, malgrat l’increment del nombre de punts de llum, la potència instal·lada ha passat de 87 a 52 quilowatts, la qual cosa suposa un estalvi en el consum pròxim al 40 per cent.

Amb el projecte, a més, s’ha donat resposta a la petició dels veïns i associacions que tant l’entorn de la catedral com la façana de l’Almudaina tinguessin la mateixa il·luminació.

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023