Publicador de continguts


PalmaEduca oferirà recursos sobre la història i la cultura de Palma i de Mallorca a docents, centres educatius i entitats


8 d’agost de 2022

Per aquest curs hi haurà materials didàctics, com tallers I activitats per acostar a l'alumnat aspectes diversos de la cultura pròpia

Carrió: "Volem que el programa PalmaEduca creixi en oferta i donar recursos als docents per a la nova assignatura d'Història i Cultura de les Illes Balears"

Palma, 8 d'agost de 2022.- El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió; el director general d'Educació, Sebastià Mascaró; i els coordinadors de diverses activitats del programa PalmaEduca han mostrat alguns dels materials nous i les activitats que faran el curs que ve,lligades a la llengua, la història i la cultura pròpies. "Volem que el programa PalmaEduca creixi en oferta i donar recursos als docents per a la nova assignatura d'Història i Cultura de les Illes Balears", ha dit el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

Coincidint amb la implantació de la nova assignatura d'Història i Cultura de les Illes Balears en el currículum de Batxillerat, l'Àrea oferirà, en col.laboració amb el CEP de Palma, un curs reconegut per al professorat, que dirigirà l'historiador i divulgador Gaspar Valero. D'altra banda, posarà a l'abast materials didàctics nous, com la Maleta sobre Memòria Històrica; el conte En Tomeu descobreix en Jaume I, d'Aina Vives i Cati Forteza; el quadern de professor Jaume I i la Festa de l'Estendard, d'Albert Cassanyes; i el llibre 100 Retrats de la galeria de fills i filles il.lustres, de Joan Avellaneda. En poc temps es presentarà també la unitat didàctica La Germania de Mallorca, de Maria Margalida Perelló, i el còmic L'illot de la Galera, de Rafel Vaquer.

D'altra banda,l'Àrea oferirà activitats noves per difondre el patrimoni de Palma i sensibilitzar-ne l'alumnat:

.        Visites a l'illot de la Galera.4.000 anys d'història, a càrrec d'Amics de na Galera.

.        El tir de fona, a càrrec de Salvador Maimó (Federació de Tir de Fona de les Illes Balears).

.        El llegat jueu de la ciutat, a càrrec de Limud Mallorca.

.        Coneix la música i els instruments de les Illes Balears, a càrrec de Pere Joan Martorell.

.        La glosa, eina educativa, a càrrec de l'Associació Cultural Glosadors de Mallorca.

.        Projecte Pau: els moviments de memòria històrica I els drets humans, a càrrec de Maite Blázquez (Memòria de Mallorca).

Data darrera modificació: 6 de març de 2023