Publicador de continguts


PalmaActiva fa un acte de reconeixement als establiments emblemàtics que aquest any s'incorporen al Catàleg


27 de març de 2023

Palma, 27 de març de 2023.- Avui ha tingut lloc a la seu de PalmaActiva un acte de reconeixement als nous establiments emblemàtics de Palma. Aquest any, el Catàleg d'establiments emblemàtics de l'Ajuntament de Palma ha quedat conformat per 114 establiments enfront dels 105 de l'any passat, hi ha hagut 11 altes i 2 baixes.

Miguel Carranza, director general de Comerç i gerent de PalmaActiva, ha lliurat un distintiu als establiments que els identifica com a emblemàtics de l'Ajuntament de Palma. També han assistit a l'acte Gabrielle Ripoll, directora general d'Ocupació, Magalí Utrilla, directora general de Mercats, i representants de Pimeco.

Durant l'acte, el director general de Comerç ha afirmat que aquest Catàleg està servint perquè Palma mantengui el seu comerç tradicional: "No volem ser només una ciutat franquícia, perdre comerços tradicionals és perdre part de la nostra història". Carranza ha afirmat: "Els establiments d'aquest Catàleg sou el passat, el present i el futur de l'activitat comercial de Palma, ajudau que Palma sigui una ciutat amb personalitat i caràcter; volem que aquest Catàleg ajudi a conservar el paisatge comercial d'una ciutat en constant transformació".

El director general de Comerç ha afirmat que "el rerefons d'aquesta iniciativa és la defensa d'un model de ciutat, de relacions socials, d'estil de vida, que pren com a referència el format del comerç tradicional i d'altres activitats que s'hi desenvolupen de manera complementària".

"Vosaltres sou continuadors d'activitats que, lluny de ser un simple record, són una realitat viva i tangible de persones que s'esforcen cada dia per a oferir el millor producte possible, amb uns trets diferenciadors com són el servei i el tracte directe, l'atenció, la proximitat, el detall", ha afirmat Carranza. El gerent de PalmaActiva ha afegit que aquests trets diferencials són summament importants per a la vida diària de la nostra ciutat, "per a l'enriquiment del capital social de Palma, tan necessari en aquests temps, on el fenomen de la gentrificació i els grans comerços digitals posen en risc un element bàsic en la convivència dels nostres barris".

Els nous emblemàtics de Palma són:

 1. Can Jaume Artesans
 2. Cristaleria Mac
 3. Es Sabater
 4. Floristeria La Rosaleda
 5. Floristeria Miquel Capellà
 6. Forn de Ca l'Amo en Pep
 7. Forn de ca sa Camena
 8. Joyería Bitla
 9. Juguetería Sandros
 10. Máquinas de coser Antiga Casa Capó
 11. Muebles Nicolau

Aquesta edició és la que compta amb un major nombre d'incorporacions quant a establiments i el que recull una major representació del territori municipal pel que fa a les actualitzacions que s'han fet del Catàleg, atès que aquests establiments s'ubiquen fins a 8 districtes de Palma.

En concret, els barris que incorporen representació a aquesta edició són: el Camp Redó, Centre (mercat de l'Olivar), Foners, Bons Aires, Jaume III, Santa Catalina, el Secar de la Real i la Soledat Nord. Pel que fa a les activitats que s'hi incorporen, aquestes corresponen a: venda i reparació de màquines de cosir, carnisseria, vidrieria, taller de sabates, floristeria, forn, joieria, venda de juguetes i venda de mobles.

Els nous establiments emblemàtics s'han incorporat ja al nou Llibre d'emblemàtics, que es pot veure en línia a la pàgina web de PalmaActiva (https://web.palmaactiva.com/es/empresa/comercio/establecimientos-emblematicos/) i a la pàgina d'emblemàtics de Palma (https://web.palmaactiva.com/emblematics-palma/index).

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023