Publicador de continguts


PalmaActiva apropa el comerç de proximitat a nines i nins del col·legi Sant Felip Neri


24 de febrer de 2023

Palma, 23 de gener de 2023.- Alumnes de 4t de primària del col.legi Sant Felip Neri han pogut conèixer recentment alguns establiments del seu barri gràcies a PalmaActiva i a la iniciativa "Comerç i Escola".

PalmaActiva ha posat en marxa la 5a edició de "Comerç i Escola" per a ajudar que els nins i nines de Palma descobreixin el comerç de proximitat, tradicional i de barri. El director general de Comerç, Miquel Carranza, va assistir a la sortida per a conèixer de primera mà el desenvolupament del programa.

Durant la visita, es va visitar Bordados Valldemossa, Merceria Plovins, Fajas Reina, Imprenta Balear i Sombrerería Casa Julià. A aquests comerços, els petits varen poder entrar i parlar amb els comerciants; durant la ruta també es va passar per altres comerços per a conèixer-ne l'activitat.

A més del col.legi Sant Felip Neri, els centres que de moment s'han inscrit al programa són CEIP Santa Catalina, CEIP Rafal Nou, CEIP Sant Jordi i CEIP Sa Indioteria. Si algun centre de Palma està interessat a participar en "Comerç i Escola", pot contactar amb PalmaActiva mitjançant el correu electrònic comerc@palma.cat. Miquel Carranza, director general de Comerç, afirma:

"Estam molt contents de com s'està desenvolupant aquest projecte. Després de la pandèmia és una satisfacció poder reprendre aquest any aquestes sortides, que són molt enriquidores". Aquest programa pretén, mitjançant la pedagogia, que els centres educatius i els nins i nines tenguin l'oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat i elaborar criteris per a consumir de manera activa, crítica i responsable.

L'objectiu principal de "Comerç i escola" és conscienciar la població més jove a favor del petit comerç: "Volem aconseguir que la població més jove faci en el futur les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que la joventut conegui aquest comerç, el tengui identificat, distingeixi l'oferta, sàpiga on estan ubicats els comerços tradicionals, tengui presents els valors que aporten...", explica el regidor de Comerç.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023