Publicador de continguts


Palma acull les XXIX Jornades Tècniques de Medi Ambient ANEPMA


21 de novembre de 2022

El president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, ha presentat avui la XXIX edició de les Jornades Tècniques de Medi Ambient d'ANEPMA (Associació Nacional d'Empreses Públiques de Medi Ambient), que se celebrarà a Palma els dies 22, 23 i 24 de novembre.

ANEPMA agrupa 51 societats públiques que gestionen serveis ambientals municipals, provincials o autonòmics, especialment els relacionats amb la gestió dels residus i la neteja viària. Compta també amb 38 socis col.laboradors, majoritàriament empreses del sector. Les jornades anuals són el punt de trobada del sector més important que se celebra arreu de l'Estat.

En aquesta ocasió es reuniran, al Palau de Congressos de Palma, 400 tècnics i representants d'institucions locals de 14 comunitats autònomes, a més de 35 empreses del sector. Aquest esdeveniment tendrà un impacte econòmic a Palma d'uns 700.000 €

L'objectiu de les Jornades és presentar i debatre les principals novetats tècniques en matèria de gestió ambiental. La inauguració, dimarts 22 a les 10 h, comptarà amb la presència de José Hila, batle de Palma, la vicepresidenta segona del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i el president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, a més del president d'ANEPMA, Jesús Diz Pérez. El gerent d'EMAYA, Manuel J. Menéndez, realitzarà la ponència inaugural.

A continuació, el mateix dimarts a les 12.30 h, tindrà lloc una de les intervencions més destacades, la de Bruno Blin, president i DG de Renault Trucks i vicepresident executiu del Grup Volvo, que parlarà sobre economia circular.

La resta de conferències, taules rodones i presentacions versaran sobre qüestions tècniques i d'actualitat com els sistemes de recollida de residus, l'ús de les noves tecnologies en la planificació de la neteja i la recollida, el pagament per generació, les novetats legislatives, la reutilització, les fonts de finançament i ajudes europees, la gestió ètica i la responsabilitat social corporativa, seguretat i salut laboral, maquinària elèctrica i sostenible, etc.

(programa complet a: https://jornadasanepma.com/programa/ )

Concurs de conducció eficient

Com a complement de les Jornades es realitzen també exposicions de maquinària a càrrec de 35 empreses del sector, així com l'Assemblea anual d'ANEPMA.

També cal destacar una de les activitats més atractives que se celebren de forma paral.lela a les Jornades, el concurs de conducció eficient i sostenible, 5a edició del Desafiament de Conducció Eficient i Maniobrabilitat amb Vehicles Recol.lectors de Residus Optiwaste, en el qual també participen conductors d'EMAYA. Tindrà lloc el dia 22 de 9.30 a 14.30 h i la final el dimecres de 10.30 a 13 h, al solar adjacent al Palau de Congressos, entre els carrers del Callao i de la Ciutat de Querétaro.

Els mitjans de comunicació interessats s'han d'acreditar a:

https://jornadasanepma.com/medios-de-comunicacion/

Data darrera modificació: 6 de març de 2023