Palma acull la primera Summer University Civitas Dyn@mo sobre mobilitat sostenible - Comunicació i Premsa
Palma acull la primera Summer University Civitas Dyn@mo sobre mobilitat sostenible
El curs, organitzat per la UIB, se centra en els PMUS, compartint experiències entre les diferents ciutats col.laboradores.
Palma, 26 de juny de 2013.- El regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, ha assistit avui a la inauguració de la primera Summer University Civitas Dyn@mo sobre mobilitat sostenible organitzat per la Universitat de les Illes Balears (UIB), iniciativa en la qual Palma participa conjuntament amb tres altres ciutats europees.
El projecte Civitas Dyn@mo, en el qual Palma participa amb les ciutats d'Aquisgrà (Alemanya), Gdynia (Polònia) i Koprivnica (Croàcia), és una iniciativa de la Comissió Europea que pretén generar un canvi decisiu en el transport urbà, desenvolupant estratègies sostenibles i integrades que contribueixin a la millora del benestar dels ciutadans europeus.
Gabriel Vallejo, durant la presentació del curs, ha explicat als assistents, universitaris en la seva majoria, que la participació de Palma en aquest projecte és altament beneficiosa atès que implica un intercanvi d'experiències amb les tres altres ciutats participants en matèries com l'elaboració el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), servirà de promoció per a la imatge de Palma com a ciutat innovadora i sostenible, s'accedirà a una subvenció dels fons europeus de 2,2 milions d'euros per a executar actuacions en matèria de transport sostenible i servirà per a consolidar la introducció del vehicle elèctric i sistemes de pagaments innovadors.
Desenvolupament del PMUS. Durant la presentació, el regidor de Mobilitat s'ha centrat en les activitats que està desenvolupant actualment l'Ajuntament de Palma dins el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), i ha destacat que l'elaboració d'aquest Pla de mobilitat "serà la base sobre la qual s'assentaran, en gran mesura, la resta de les propostes i la guia de la mobilitat d'aquesta ciutat en els propers anys".
El regidor ha afegit, en aquest sentit, que "actualment, el PMUS de Palma es troba en procés de licitació, al que s'han presentat 9 empreses. L'objectiu principal serà la identificació de les necessitats i mancances actuals i la proposta d'idees i actuacions que impliquin la millora de la mobilitat urbana sostenible i la major eficiència amb el menor impacte ambiental".
"Amb aquest PMUS –ha afegit el regidor de Mobilitat–, es pretén diagnosticar on som i com estam. Per a això, es realitzarà una anàlisi socioeconòmica, territorial i urbanística. Analitzada la informació existent, podrem obtenir una visió global de la mobilitat en tots els seus àmbits al municipi de Palma".
Gabriel Vallejo ha conclòs indicant que "el PMUS realitza un estudi de mobilitat sobre el cotxe privat, aparcament, transport públic, vianants, ciclistes, flux de mercaderies, seguretat vial, balanç energètic, emissions i altres paràmetres, descobrint els escenaris futurs i escollint aquells que es considerin més idonis per a la consecució dels objectius generals del PMUS".
El curs continuarà els propers dos dies i avui horabaixa el batle de Palma, Mateo Isern, rebrà a l'ajuntament els organitzadors i participants en aquest curs.
Data darrera modificació: 13 de març de 2023