Publicador de continguts


Neix la primera línia de l'EMT Palma Eixample-Transversal, que connecta el Palau de Congressos i la plaça del Progrés


12 de novembre de 2022

Una dotzena d'entitats veïnals donen suport a la posada en marxa d'aquesta nova línia, que permet que uns 128.609 habitants de Palma tenguin una parada a menys de 300 metres a peu

Hila: "És una aposta per un model de ciutat que té en compte la mobilitat de les persones com un dret, que té en compte la sostenibilitat i també aquestes línies són molt ben rebudes pels veïns"

Dalmau: "És una línia que atén una reivindicació de moltes entitats veïnals, que demanaven una connexió entre barris que no passàs per les Avingudes"

Palma, 11 de novembre de 2022.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el gerent de l'EMT, Mateu Marcús, han estrenat avui la nova línia de l'EMT Palma Eixample-Transversal (L40). L'acte ha comptat amb l'assistència del regidor del Districte Llevant, Daniel Oliveira, la regidora del Districte Ponent, Angélica Pastor, i el regidor del Districte Nord, Llorenç Carrió.

Hila ha destacat que és una aposta per a connectar tots els barris de l'Eixample. "Apostam per millorar el transport públic també amb un canvi de vehicles, hem renovat quasi 165 vehicles, el 90% de la flota que vàrem trobar i que ve acompanyada de la gratuïtat fins als 18 anys que entrarà en vigor dia 1 de gener i de la reducció del 50% als abonaments, que continuarà el 2023. És una aposta per un model de ciutat que té en compte la mobilitat de les persones com un dret, que té en compte la sostenibilitat i també aquestes línies són molt ben rebudes pels veïns perquè els donen moltes possibilitats i connecten els barris sense haver de passar sempre per les Avingudes".

Dalmau ha recordat que aquesta és la primera línia transversal de Palma. "Connectam molts més barris sense haver de passar pel centre i atenem una reclamació de molts veïns i veïnes", ha dit, i ha recordat que aquesta línia connecta 12 línies radials de l'EMT Palma que passen per cruïlles on hi ha connexions amb altres línies", ha afegit.

L'acte ha comptat a més amb l'assistència de nombroses entitats veïnals del Districte Nord, el Districte Llevant i el Districte Ponent, per on circula aquesta nova línia, com ara AV Nou Llevant, AV Son Coc, AV Pere Garau, AV Temps d'Oci, AV Ses Veles, ACHINIB, AV Santa Pagesa, AV Coliseu, AV Fleming, AV Camp Redó, AV Es Fortí i AV Son Serralta, que han celebrat la posada en marxa d'aquesta connexió amb transport públic.

La nova línia Eixample-Transversal (L40) connecta la segona corona de l'Eixample de Palma des del Palau de Congressos i fins a la plaça Progrés a través d'un recorregut de 20 parades que permet connectar les zones de més alta densitat de població de Palma.

Des de l'EMT Palma, a més, per a donar una millor cobertura en transport públic a tot aquest àmbit s'ha millorat la freqüència de la línia 39 (Palau de Congressos-plaça del Progrés), que ara circula cada vint minuts durant tot el dia (abans ho feia a 40 minuts durant l'horabaixa i vint al matí). D'aquesta manera, L'L40, en el tram comprès entre el Palau de Congressos i el parc de les Estacions, té una freqüència combinada amb l'L39 de 10 minuts entre setmana, creant un nou corredor d'alta freqüència. Els dissabtes aquesta combinació entre l'L39 i l'L40 és de 15 minuts.

La nova línia connecta els corredors de més freqüència i permet que uns 128.609 habitants de Palma tenguin una parada a menys de 300 metres a peu. A més, es creen noves oportunitats de transbordaments per a desplaçar-se a altres punts de Palma.

En aquest sentit, la creació d'aquesta línia dona compliment a la mesura 6 del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), que planteja la creació d'un corredor transversal de transport públic.

Les parades de la nova línia són les següents:

  • Sentit Palau de Congressos:
    Plaça del Progrés, carrer de Caro, passeig de Mallorca, carrer de Miquel dels Sants Oliver, carrer d'Andreu Torrens, carrer d'Anselm Turmeda, carrer de Joan Massanet i Moragues, carrer de Francesc Fiol i Juan, carrer de Guillem Colom, avinguda de Gaspar Bennàzar, carrer de Jacint Verdaguer, carrer de Gabriel Maura, carrer de Nicolau de Pacs, plaça de les Columnes, carrer de Francesc Manuel de los Herreros, plaça de Pere Garau, carrer del Capità Vila, carrer de Manuel Azaña, avinguda de Mèxic, carrer de la Ciutat de Querétaro i carrer de Felicià Fuster.
  • Sentit plaça del Progrés
    Carrer de Felicià Fuster, carrer de Manuel Azaña, carrer de Francesc Pi i Margall, carrer de Gabriel Llabrés, plaça de Pere Garau, carrer de l'Arquebisbe Aspàreg, plaça de Miquel Dolç, carrer de Josep Darder, carrer de Jaume Balmes, plaça d'Alexander Fleming, carrer de Rosselló i Cazador, carrer d'Ausiàs March, costa de les Germanetes, carrer d'Andreu Torrens, carrer de la Balanguera, avinguda de l'Argentina, carrer del Comte de Barcelona i plaça del Progrés.

Per a posar en marxa aquesta nova línia s'han senyalitzat i creat noves parades als següents punts: parc de la Riera (Anselm Turmeda, 9), General Riera-S'Escorxador (Joan Massanet i Moragues amb General Riera), plaça París-S'Escorxador (plaça de París, número 2), Àrea d'Intercanvi de la Creu Roja (avinguda de Gaspar Bennàzar, 71), Coliseu (avinguda de Gaspar Bennàzar, entre 48a i 49b), Centre de Salut Gaspar Bennàzar (avinguda de Gaspar Bennàzar, 11), Balmes-Pont del Tren (Balmes, entre els números 48-50), plaça d'Alexander Fleming (carrer de Rosselló i Cazador, 8), Ausiàs March (carrer d'Ausiàs March, 2), Ausiàs March-General Riera (plaça de Santa Pagesa, 3), desplaçament de la parada 1116 Parc de la Riera (aquesta parada existent es desplaça des de parc de la Riera amb Andreu Torrens fins a la Costa de les Germanetes), Argentina-Rodríguez Méndez (avinguda de l'Argentina, 83a).

Bustiada amb informació de la xarxa de l'EMT i de la nova línia

Per a donar a conèixer la nova línia L40 l'EMT Palma ha distribuït aquests dies 30.000 unitats de plànols a les diferents barriades per on passa aquesta nova línia Eixample-Transversal. Així mateix, aquest plànol amb les parades i les freqüències d'aquesta línia estarà a les Oficines d'Atenció a la Ciutadania i a les oficines de l'EMT Palma.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023