Publicador de continguts


Mobilitat instal·la tres nous semàfors sonors per a millorar l’accessibilitat de les persones invidents als carrers


4 de març de 2024

Palma, 4 de febrer de 2024.- L’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma i l’entitat social ONCE han reforçat els seus acords de col·laboració amb la instal·lació de tres nous semàfors sonors a diferents carrers de Ciutat. Aquests semàfors permetran atendre les demandes d’accessibilitat de les persones invidents a les cruïlles semafòriques situades als passos de vianants.
El tinent de batle de Mobilitat, Toni Deudero, tenint en compte una sol·licitud dels tècnics de rehabilitació de l’ONCE, ha signat un decret pel qual s’autoritza la instal·lació de tres semàfors sonors.
Aquests semàfors sonors són els situats al pas de vianants del carrer de Caro, a la cruïlla amb l’avinguda de l’Argentina, el semàfor situat a l’avinguda de l’Argentina amb l’encreuament del carrer de Sant Magí i el semàfor situat al carrer d’Aragó a la cruïlla amb el carrer de Faust Morell i el carrer de Gabriel Maura.
Deudero ha ressaltat que “és fonamental donar suport a aquest col·lectiu en tot allò que tingui relació amb la mobilitat i accessibilitat viària. L’Ajuntament de Palma està abocat a aquesta tasca i totes les propostes constructives que provinguin de l’ONCE seran ateses, ja que són necessàries per a facilitar a l’accessibilitat viària aquestes persones”.
El tinent de batle ha insistit que els acords de col·laboració entre aquestes dues entitats no només se circumscriuen a la instal·lació de semàfors sonors “sinó també altres àrees. N’és una prova el que durant la Taula del Taxi passada, es va convidar a la reunió la delegada de l’ONCE a Balears, Alejandra Luque, que va exposar les demandes i inquietuds d’aquest col·lectiu per a la millora del servei dels taxistes a les persones invidents”.
Finalment, l’edil de Mobilitat va avançar que “no hi ha cap dubte que seguirem instal·lant semàfors sonors a diferents carrers de Palma, sempre que així ho demani l’ONCE”.

Data darrera modificació: 4 de març de 2024