Publicador de continguts


Mesures per a minvar els efectes del "botellón" al passeig Marítim


12 de juliol de 2010

L'Ajuntament de Palma aplica al Passeig Marítim durant l'estiu un pla d'intervenció amb mesures eficaces per a abordar els efectes negatius del 'botellón' a Palma. Aquestes intervencions impliquen un compromís de col.laboració i coordinació de les àrees d'Educació, Igualtat i Drets Cívics; Seguretat Ciutadana, Joventut, i Benestar Social; l'Institut Municipal d'esports, i també l'Autoritat Portuària, com a organisme competent de la vigilància i el control de la zona portuària.Mesures que s'apliquen:


. L'Autoritat Portuària avança l'horari de neteja a les 3 de la matinada els divendres i dissabtes i s'instal.len més contenidors a les zones de més afluència del jovent, amb un total de 28 unitats. Se supervisarà setmanalment i es realitzarà un informe de seguiment de resultats, i s'instal.laran nous contenidors on siguin més necessaris.


. La Policia Local vetla perquè la neteja es realitzi sense cap incidència. Hi hapresència d'agents per a garantir la tasca dels operaris de neteja.


. L'Institut Municipal de l'Esport (IME) obre les instal.lacions exteriors del Palau d'Esports de Son Moix els vespres d'estiu per a la realització d'activitats esportives. Les instal.lacions de futbol, tennis, basquet i l'skate park prolongaran el seu horari d'obertura fins a les 23 h durant els mesos de juliol i agost. Així, Son Moix estarà obert ininterrompudament de dilluns a dissabte de 8 a 23h, i diumenge de 8 a 14 h.


. Des de l'Institut Municipal de l'Esport es farà un seguiment d'impacte i acceptació per part de la ciutadania per tal de valorar aquesta prova pilot, que seria exportable i aplicable a altres instal.lacions municipals amb vista a l'estiu que ve.


. Un vespre per setmana cada casal de joves estarà obert per oferir activitats.


Amb aquestes iniciatives l'Ajuntament de Palma ofereix als joves una alternativa més saludable i cívica al 'botellón' per als vespres d'estiu. L'organització d'activitats esportives nocturnes representa una opció per als joves amb vacances escolars els mesos de juliol i agost.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023