Publicador de continguts


Més de 150 persones participen en la primera jornada de portes obertes a famílies a les cotxeres de l'EMT Palma


26 de setembre de 2022

Aquesta activitat s'emmarca en el conjunt d'actes de la Setmana Europea de la Mobilitat i va apropar el funcionament de l'EMT Palma a la ciutadania

Les famílies varen poder conèixer de primera mà les cotxeres de l'EMT, el projecte educatiu i el nou Museubus, que s'estrenà fa ara una setmana

Palma, 26 de setembre de 2022.- Unes 150 persones gaudiren aquest dissabte de la primera jornada de portes obertes de les cotxeres de l'EMT Palma adreçada a famílies. Aquesta activitat, que es desenvolupà des de les onze del matí en tres torns, és un dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, participà en la visita, que va permetre als assistents conèixer de primera mà els plans de la nova flota que arribarà els pròxims mesos, es va recórrer els aparcaments de la flota de busos, els tallers de xapa i mecànica, així com el pla de recuperació de peces de la flota que es va donant de baixa. També es visitaren altres instal.lacions com ara la gasinera, el nou generador industrial i els compressors que l'alimenten. Durant la jornada també s'explicaren els plans de renovació de la planta fotovoltaica, el projecte d'hidrogen i la ubicació de la futura hidrogenera.

Na Torí, en Lleo, en Gustau i na Mercè

A més, les famílies varen poder visitar els busos que formen part del projecte educatiu de l'EMT Palma que té com a punt de partida el conte Na Torí i els seus amics a la ciutat verda i es desenvolupa amb tres busos de diferents dimensions retolats amb el nom i l'aspecte dels tres personatges del conte: na Torí, en Lleó o en Gustau i varen poder conèixer el nou personatge d'aquest projecte, na Mercè, que és una padrina que representa el Museubus, un model Mercedes Citaro de 18 metres que s'estrenà ara fa una setmana i que consisteix en un bus antic transformat en un centre d'interpretació itinerant de la història del bus, amb panells informatius i pantalles interactives i diferents jocs que expliquen la història del transport públic i, a la vegada, de Palma.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023