Més de 1.400 persones visiten la mostra "La musa i la mar. Viatges, artistes i escriptors anglòfons a Mallorca (1900-1965)" - Comunicació i Premsa
Més de 1.400 persones visiten la mostra "La musa i la mar. Viatges, artistes i escriptors anglòfons a Mallorca (1900-1965)"
L'exposició, que es pot veure a l'Arxiu Municipal, dobla el número habitual de visitants, que sol ser de 700
A principis de l'any 2016 s'editarà el catàleg de la mostra
Palma, 16 d'octubre de 2015- Més de 1.400 persones han visitat l'exposició "La musa i la mar. Viatges, artistes i escriptors anglòfons a Mallorca (1900-1965)", que es pot veure a l'Arxiu Municipal de Palma. La mostra dobla, d'aquesta manera, el número mig de visitants que solen tenir les mostres del centre, que sol ser d'uns 700 visitants. L'exhibició es va inaugurar el passat 11 de juny i es clausurarà el proper 20 d'octubre. A principis de l'any 2016 s'editarà el catàleg.
L'exposició presenta una selecció de viatgers, literats, científics i artistes plàstics relacionats amb Mallorca durant la primera meitat del segle XX. A través de les seves obres, l'illa va adquirir renom com a lloc favorable per a la inspiració i la creació, per al retir intel.lectual actiu. La galeria de personatges recopilats varen ser visitants enriquidors de la imatge de l'illa, on la musa i la mar els varen acollir.
Des del principi del segle XX, Mallorca, per les seves condicions geogràfiques i històriques, opera com un pol d'atracció entre escriptors anglesos i americans. Alguns, deixaren constància als seus escrits de les seves curtes estades, com Agatha Christie, Anthony Burgess, David Lodge, Kingslay Amis o Gertrude Sten. D'altres, establiren la seva residència a l'illa: Robert Graves, Robert Creeley, Ruthven Todd o Paul Roche. L'illa també va atreure nombrosos pintors i escultors.
Data darrera modificació: 13 de març de 2023