Publicador de continguts


Les obres de rehabilitació del castell de Bellver asseguren l'estructura i restauren el fossat interior


29 de març de 2023

El batle de Palma, José Hila; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i l'arquitecte Fernando Cobos Guerra, entre d'altres representants públics i convidats,  han visitat el castell de Bellver, on s'ha produït la recepció parcial de les obres de rehabilitació d'un dels elements patrimonials més característics de la ciutat de Palma.

La rehabilitació s'ha centrat en  la consolidació estructural del segon recinte defensiu, la reposició de llenços ruïnosos del bastió de Ponent i l'estudi de la pavimentació i adequació del fossat interior.Les obres s'han pogut finançar gràcies a gairebé el milió d'euros provinents de la Llei de capitalitat del Consell de Mallorca. Les obres de restauració són a càrrec de la UTE Rehabilitación Castell de Bellver per un valor  de 605.000 euros.

Hila ha afirmat que "el castell de Bellver és un símbol de Palma. Detectàrem problemes que hem resolt amb l'actuació de consolidació que acaba avui. El nostre compromís és seguir invertint en el patrimoni de la nostra ciutat".

Noguera ha explicat que "aquestes obres demostren l'aposta pel patrimoni per part de l'Ajuntament de Palma, i serveixen per a cuidar i posar en valor un dels edificis més emblemàtics, singulars i coneguts de la nostra ciutat".

Les actuacions que s'han duit a terme són diverses: s'ha desmuntat la zona sud de la murada i s'ha tornat a muntar, s'han substituït peces del bastió de Ponent, s'han tapat crulls i s'han substituït peces del fossat interior, entre d'altres.

Les zones on es va retirar el paviment de lloses de marès per a executar la intervenció romandran descobertes de forma provisional per a comprovar, abans de posar el trespol definitiu, com funciona el sistema de drenatge d'aigua. Un cop que es certifiqui que funciona bé es tornaran a pavimentar. No s'hi podrà accedir fins a la pavimentació definitiva. Cal recordar que aquesta actuació s'ha duit a terme per la incorrecta evacuació de l'aigua de pluja.

La intervenció ha cercat la consolidació i la restauració estructural del segon recinte emmurallat entre el bastió de Ponent (oest) i el de Migjorn (sud), així com el parament del tercer recinte més pròxim al bastió de Ponent del castell de Bellver. Se centra en el tram de la barbacana o segon recinte emmurallat comprès entre el bastió de Ponent (oest) i el de Migjorn (sud) i les seves fàbriques de barrera (exterior) i contraescarpa (interior).

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023