Publicador de continguts


Les activitats de Sa Rueta 2024 organitzades per Cort es diversificaran entre sis zones de la ciutat de Palma


2 de febrer de 2024

La gran festa anual dels més petits tindrà lloc aquest diumenge, de les 11 a les 14 hores

Palma, 1 de febrer de 2024.- La ciutat de Palma acollirà aquest diumenge, 4 de febrer, la nova edició de Sa Rueta, amb nombroses activitats organitzades per l’Àrea de Participació Ciutadana de Cort.

D’aquesta manera, de les 11 a les 14 hores, sis punts del centre de Palma seran l’escenari de diferents propostes culturals, lúdiques i recreatives orientades als més petits i a tota la família, com ara contacontes, pintacares, tallers de màscares, espais de màgia, jocs infantils, titelles, acrobàcies i espectacles de clown.

Les activitats es diversificaran entre la plaça Major, la Rambla, el carrer de la Riera, l’eix Unió-plaça del Mercat, la plaça del Rei Joan Carles I i el passeig del Born.

En aquest darrer emplaçament es desenvoluparà la Marató del Circ Bover, que incorporarà espectacles aeris, les acrobàcies i el monocicle dels integrants de la companyia Noar, les malabars i la màgia de la companyia Pasodoble Circus, i les actuacions d’un pallasso, malabaristes i diàbolo ofertes per Clownómadas.

Desviament de línies de bus de l’EMT Palma

Per altra banda, i arran de la celebració de Sa Rueta, l’EMT Palma ha anunciat el desviament de diverses línies d’autobús al llarg d’aquesta jornada de diumenge, entre les 7 del matí i les 17 hores.
Concretament, les línies L3 (Pont d’Inca-Rei Joan Carles I), L4 (les Illetes-plaça de les Columnes), L7 (Son Gotleu-Son Serra-la Vileta/Son Vida) i L20 (Portopí-Son Espases) circularan amb desviacions en els dos sentits.

Igualment, l’L25 (l’Arenal-plaça de la Reina/Catedral) afrontarà un desviament parcial només en sentit a l’Arenal, i, per la seva banda, l’L35 (Aquàrium-plaça de la Reina/Catedral) començarà i finalitzarà la ruta a Eusebi Estada, al costat de l’estació del tren de Sóller (parada 559), i també circularà desviada per Arxiduc Lluís Salvador.

A partir de les 17.00 hores, es preveu que es puguin reprendre les rutes habituals.

Els usuaris poden consultar el sentit dels desviaments als avisos del web, app i xarxes socials de l’EMT, així com a les parades afectades.

Talls de trànsit

Paral·lelament, i també amb motiu de Sa Rueta, la Policia Local de Palma procedirà al tall del trànsit rodat entre les 8.00 i les 17.00 hores, als carrers i trams següents:
- La Rambla, a l’altura de la costa de la Sang
- Avinguda de Jaume III, a l’altura de Bonaire
- Plaça de la Reina, a l’altura de Pintor Guillem Mesquida.

Durant el tancament no es podrà accedir a l’aparcament subterrani de la plaça Major, i la sortida s’haurà d’efectuar per la plaça d’en Coll.

Concurs de carrosses i comparses

Al mateix temps, l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma ha publicat les bases de la convocatòria del concurs de carrosses i comparses que regiran la inscripció per a prendre part a la nova edició de Sa Rua, prevista per al diumenge 11 de febrer.

La normativa estableix una quantia econòmica de 2.800 euros, repartida entre quatre premis de 450 euros cada un en el cas de la modalitat de carrosses, i quatre premis de 250 euros pel que fa a la competició de comparses.

Els interessats a participar-hi han de presentar la documentació requerida, entre els dies 5 i 8 de febrer, de les 9 a les 14 hores, a les oficines de l’Àrea de Participació Ciutadana (plaça de Santa Eulàlia, 9, tercer pis).

Data darrera modificació: 2 de febrer de 2024