Publicador de continguts


La venda dels solars de Son Vida, Son Gual i l'Aranjassa servirà per a construir 55 habitatges socials


29 de març de 2023

La Regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, encapçalada per Neus Truyol, ha explicat les importants implicacions que tindrà la venda dels solars de propietat municipal de Son Vida, Son Gual i l'Aranjassa per s ajudar  a aconseguir més habitatges públics.

En aquest sentit, des de Model de Ciutat s'ha explicat que gràcies a aquesta venda es podran construir 55 habitatges (194.000 € de costper habitatge) si es tenen en compte les darreres adjudicacions de l'IBAVI. Basant-se en la consulta als portals immobiliaris es podrien adquirir 45 habitatges (pisos) en bon estat de 80 m2 i 3 habitacions i ascensor  (233.000 € per habitatge) .

Truyol ha explicat que"cadascun dels euros obtinguts de la venda s'utilitzaran per a aconseguir habitatges. Destinarem els doblers per a la construcció o l'adquisició d'habitatges de protecció oficial o altres règims de protecció pública"

Els 17 solars a la venda són els següents:

.        13 solars a Son Vida (5 solars de tipologia unifamiliar aparellada i 8 solars de tipologia unifamiliar aïllada)

.        3 solars a Son Gual (unifamiliar aïllada)

.        1 parcel.la rústica al nucli rural de l'Aranjassa

Truyol també ha explicat que "els 16 solars urbanitzables estaven destinats a realitzar habitatges unifamiliars,que no proporcionen solucions a l'alta demanda d'habitatge a preu assequible i públic que Palma necessita. La venda dels solars servirà per a construir a altres zones de Palma amb qualificació de sols plurifamiliars per a maximitzar els recursos i fer el major nombre d'habitatges possibles. Volem oferir habitatges públics dins els barris, amb serveis i equipaments de proximitat."

Com ja es va anunciar en anteriors compareixences, la suma de la venda de la totalitat dels solars tindria un preu mínim lleugerament superior als 10,5 milions d'euros sempre que els venguin tots els solars. La valoració oficial neix de la feina feta pels serveis urbanístics del mateix Ajuntament de Palma.

Les ofertes de compra ja es poden realitzar mitjançant els canals habituals que ofereix l'Àrea de Model Ciutat. La venda es realitza pel procediment de subhasta i en cas de venda el pressupost base podrà ser millorat a l'alça pels licitadors i sempre seran rebutjades les proposicions que es presentin amb un preu per sota del tipus de licitació. El procés de venda ja s'ha iniciat i les ofertes de compra es poden fer presencialment a la Gerència d'Urbanisme, per  correu postal o per correu electrònic. Les ofertes es poden presentar fins al 26 d'abril.   

Podeu trobar tota la informació del procés de venda en el següent enllaç:

https://perfilcontractant.palma.cat/-/urbanisme-alienaci%C3%93-per-subhasta-p%C3%9Ablica-de-16-solars-i-1-parcel%C2%B7la-r%C3%9Astica-patrimoni-municipal-del-s%C3%92l-17-lots-.

Data darrera modificació: 30 de maig de 2023