Publicador de continguts


La Taula del Taxi acorda augmentar el nombre de taxis en circulació per a evitar l’escassetat de vehicles en temporada alta turística


14 de febrer de 2024

Palma, 14 de febrer de 2024.- El tinent de batle de Mobilitat, Toni Deudero, ha signat aquest dimecres el decret pel qual es regulen els horaris dels taxistes de cara als pròxims mesos de primavera i estiu. L’objectiu és augmentar el nombre de taxis en circulació amb l’objectiu de fer front a la demanda existent.

En aquest sentit, Deudero ha explicat que “aquest dimarts la Taula del Taxi ha aprovat per unanimitat els torns que regiran el servei del taxi durant els pròxims mesos. El que es pretén és que els ciutadans no tenguin queixes per manca de taxis als carrers”.

El responsable de Mobilitat ha afegit que durant la reunió “també va estar present la delegada de l’ONCE a les Balears, Alejandra Luque, que va exposar les demandes i inquietuds d’aquest col·lectiu per a la millora del servei dels taxistes a les persones invidents”.

Durant la reunió es va acordar també per unanimitat de tots els partits polítics municipals presents (PSIB-PSOE, Més i Vox, a més del PP) que durant els mesos d’estiu s’ampliarà al màxim el ventall de temps disponible dels taxistes als carrers, és a dir, pràcticament la totalitat dels prop dels 1.200 taxis de Palma podran treballar durant tot el dia. El mes de març queda el mateix horari i servei d’hivern. Els divendres, dissabtes i vigílies de festiu de març i abril s’autoritza la totalitat de la flota a prestar servei de 22:00 a 06:00.

Així mateix, es va establir que el mes d’abril els taxistes treballaran durant quatre dies amb un de lliurament i de maig a octubre podran treballar cada dia durant totes les hores. De maig a octubre s’estableix el sistema de 5 grups amb llibertat total i la necessitat que a cada cicle i grup una setmana la dedicaran al servei a Palma ciutat.

La Taula del Taxi ha aprovat la creació d‟aquests cinc grups.

Finalment, la Taula va acordar que a les pròximes reunions s’abordarà el tema de les llicències temporals de taxi de cara a la temporada de primavera i estiu.

Data darrera modificació: 15 de febrer de 2024