Publicador de continguts


La secretària general de Transports i Mobilitat, María José Rallo visita Palma per a conèixer els projectes de mobilitat sostenible finançats amb fons europeus


13 de març de 2023

Dalmau: "A Palma ja es poden tocar amb les mans les inversions que gràcies als fons Next Generation ens han permès transformar l'espai urbà amb ambició i promoure una mobilitat sostenible"

Durant aquest cap de setmana la secretària general del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha visitat l'eix cívic de Nuredduna, els primers busos elèctrics i d'hidrogen i les noves estacions de Bicipalma

Palma, 12 de març de 2023.- Aquest cap de setmana la secretària general de Transports i Mobilitat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), María José Rallo, ha estat a Palma per a conèixer de primera mà alguns projectes finançats amb fons europeus.

Rallo visità divendres l'eix cívic de Nuredduna de la mà del conseller de Mobilitat del Govern, Josep Marí, el director general de Mobilitat del Govern, Jaume Mateu, i el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarteen van Bemmelen. Per part de l'Ajuntament l'acompanyaren el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, el gerent de l'EMT Palma, Mateu Marcús, i la gerent de l'SMAP, Irene Nombela.

Rallo realitzà una visita que li va permetre comprovar in situ projectes que han rebut finançament dels fons europeus Next Generation, com ara l'eix cívic de Nuredduna, la nova Bicipalma i també, a la plaça de Francesc Garcia i Orell, el primer prototip de bus elèctric de 12 metres de l'EMT Palma, que es va incorporar a la xarxa fa una setmana en període de proves. Així mateix, va ser present també al primer viatge dels tres nous busos d'hidrogen verd que ha incorporat l'EMT Palma aquesta setmana. Aquests primers nous busos "zero emissions" converteixen l'EMT Palma en una de les empreses de transport col.lectiu líders en la incorporació de combustibles nets.

Dalmau destaca la importància que han tingut els fons Next Generation per a poder dur a terme una aposta ambiciosa per la mobilitat sostenible. "A Palma podem tocar amb les mans els projectes que hem posat en marxa i que ens han permès transformar l'espai urbà amb ambició i promoure una mobilitat sostenible", ha dit el regidor.

Els nous busos d'hidrogen i el primer prototip de bus elèctric, formen part de la segona fase de la renovació de la flota de l'EMT Palma, que està incorporant de forma progressiva fins a 65 vehicles nous. Una vegada s'hagi culminat aquesta segona fase de renovació de la flota, l'EMT Palma haurà renovat més d'un 90% dels vehicles des de 2015.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023