Publicador de continguts


La renovació de l'enllumenat públic ha reduït el consum energètic anual en més d'un 40% en la darrera dècada


23 d’agost de 2022

La reducció de les tones de CO2 assolida des de l'any 2012 arriba a gairebé un 38% menys d'emissions

Durant els darrers anys s'han executat actuacions per a implantar la tecnologia led a l'enllumenat de diferents barriades, la qual cosa ha permès que el consum energètic s'hagi reduït en un 40% i el cost anual de l'energia en un 53%

S'ha executat una inversió d'uns 31 milions d'euros per a renovar l'enllumenat a llocs com el polígon de Son Castelló, Pere Garau, el Camp d'en Serralta, Los Almendros o el Fortí

Palma, 23 d'agost de 2022.- Des de l'any 2012, data en què s'audità el consum energètic de l'enllumenat de Palma, fins a l'any 2021 el consum energètic anual de l'enllumenat públic de la ciutat s'ha reduït en un 37% .

Aquesta reducció del consum energètic ha anat acompanyada d'una disminució de les emissions de CO2 que s'ha anat incrementant de forma gradual, any rere any i que ha arribat a suposar gairebé un 38% menys d'emissions de tones de COdes de l'any 2015 fins a l'actualitat.

Aquestes xifres s'han assolit gràcies a tot el conjunt d'actuacions que s'han executat des del Servei d'Enllumenat de l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma des de l'any 2015 i que, en concret, en els darrers tres anys han suposat una inversió d'uns 31 milions d'euros.

Aquestes actuacions, que formen part del pla de barris i han arribat a zones com el polígon de Son Castelló, el polígon de Can Valero i Son Valentí, els barris de Foners, Plaça de Toros, Santa Catalina, Son Espanyolet, el Camp d'en Serralta, Pere Garau,  Los Almendros i el Fortí.

Així mateix, s'han executat aquests darrers anys projectes que han permès substituir la tecnologia antiga dels llums de mercuri per tecnologia led a indrets com Son Rutlan-Verge de Lluc, Can Capes-Son Gotleu, Son Canals, el centre històric, els Hostalets i el passeig del Molinar. També s'ha actuat als barris de Son Flor i Son Dameto. La reducció del consum energètic ha estat possible gràcies a la implantació de la tecnologia led.

Aquesta renovació també s'ha reflectit en un menor cost econòmic per a l'Ajuntament de Palma. Així, les xifres d'estalvi assolides arriben fins a un 53,42%  L'any 2021 el cost anual de l'energia en enllumenat públic era de 15,48 euros per habitant i l'any 2021 el cost anual fou de 7,21 euros.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023