Publicador de continguts


La rehabilitació de la zona esportiva de Son Riera suposa una inversió privada de 3'5 milions d'euros i respecta la declaració de Bé Catalogat


30 / de març / 2015

Fernando Gilet: "La recuperació d'aquesta instal.lació és una gran notícia per al barri i el tennis de la nostra ciutat"

"La realitat del nou Palma Sport & Tennis Club posa fi al problema de degradació progressiva heretat i al qual no es donava cap solució"

La concessió inclou la dotació d'equipament esportiu de l'espai lliure públic de 900 metres quadrats, que serà d'ús lliure per a tota la ciutadania

Palma, 27 de març de 2015.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, acompanyat pel director general d'Esports, Damià Vich, i el gerent de l'Institut Municipal de l'Esport (IME), Antoni Ramis, ha visitat avui la zona esportiva de Son Riera Nou-Can Baró, zona anteriorment coneguda com "Mallorca Tennis Club".

L'empresa concessionària, Langosta Hotel & Restaurant, està executant les obres de rehabilitació i ampliació amb nous usos esportius que finalitzaran a principis de tardor i que tenen un pressupost de 3'5 milions d'euros.

La visita també ha comptat amb la presència del propietari de Langosta Hotel&Restaurant, empresa concessionària de la zona esportiva, Mikael Landström; l'arquitecte de l'obra, Rafael Vidal i diferents membres encarregats de l'adequació d'aquesta zona esportiva.

Fernando Gilet ha subratllat que "sense cap dubte, ens trobam davant una de les grans assoliments quant a equipaments esportius per a la ciutat. La recuperació d'aquesta instal.lació, la principal especialitat de la qual esportiva serà la pràctica del tennis, constitueix una bona notícia per a la zona ja que es trobava en franca deterioració i progressiva degradació. Gràcies a la inversió privada i a l'impuls de Cort, es torna a recuperar per a la ciutat".

El responsable d'Esports de Cort ha afegit que "estam parlant d'una inversió privada de 3,5 milions d'euros que reforçarà el mapa esportiu de la ciutat i potenciarà un esport tan important com és el tennis, que tant de prestigi dóna a la nostra illa, tot això sense oblidar que posarà valor a una zona que s'estava degradant".

Gilet ha explicat que "Cort ha facilitat la rehabilitació d'aquesta zona amb uns plecs que animassin a la inversió privada; plecs que es van treure a concurrència pública i a la licitació dels quals es va presentar aquesta empresa, que finalment ha estat l'adjudicatària".

En aquest punt, en any 2009, durant la passada legislatura, es van dur a terme successives pròrrogues extraordinàries de la concessió del complex, en no haver tret la licitació amb temps. Concretament, es va aprovar una pròrroga del 30/09/2009 al 22/04/2010, i amb posterioritat una altra fins al 22/10/2010 o nova licitació.

Fernando Gilet ha indicat que, a més, "les obres preveuen l'execució d'un parc públic d'uns 900 metres amb instal.lacions per a nins i persones majors". La concessió és de 50 anys, amb un cànon d'uns 30.000 euros anuals.

Rehabilitació i inversió. El propietari de la concessió d'aquesta zona esportiva, Mikael Landström, ha apuntat que es té previst que les obres finalitzin entre setembre i octubre i, una vegada oberta al públic, "els ciutadans podran accedir a les 5 pistes de tennis de terra batuda, piscina semi-olímpica, fitness amb maquinària de càrdio i de força, sales per a activitats dirigides de ioga, pilates TRX i Spinning, crossfit box exterior, boulder (paret d'escalada), pista de petanca, gimnàs exterior, una àmplia oferta de SPA i sala de reunions, i així com cafeteria i restaurant. El recinte té una superfície de 9.701 metres quadrats, amb una superfície construïda de 1.840 metres.

Zona qualificada com Bé Catalogat. Una de les actuacions més complexes a l'hora de procedir a la rehabilitació d'aquesta zona esportiva ha estat la d'atenir-se a les exigències derivades del fet que aquesta zona estigui qualificada com Bé Catalogat.

El 15 de desembre de 2011 aquesta zona esportiva va ser declarada Bé Catalogat per part del Ple del Consell de Mallorca, a causa que el recinte va ser obra de l'arquitecte Francesc Mitjans.

Aquesta catalogació ha obligat, entre altres coses, a conservar la distribució dels espais, gran part de l'edifici principal i les graderies de la pista central.

Energies renovables. Una de les característiques que presenta aquesta renovada zona esportiva fa referència a la instal.lació de sistemes d'energies renovables per a aconseguir la màxima eficiència energètica.

Vicente Reolid, responsable de l'empresa encarregada d'instal.lar aquests sistema d'energies renovables ha explicat que "des del principi, hem apostat per les energies renovables, per la qual cosa l'obra consta amb un sistema de geotèrmia per a la climatització; sistemes d'aprofitament solar mitjançant tubs de buit per a l'aigua calenta sanitària i un sistema d'aprofitament solar sota la pistes de tennis. Amb tots aquests sistemes podem arribar al 73% de la demanda d'energia renovable requerida per a les instal.lacions.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023