Publicador de continguts


La memòria de 2023 marca un increment substancial d’activitats i participació en els serveis de l’Àrea de Joventut


27 de febrer de 2024

Les dades han estat presentades per la segona tinenta de batle, Lourdes Roca, acompanyada pel director general del departament i els tècnics que coordinen els programes PalmaJove, Dinamo i Espais Joves

Palma, 27 de febrer de 2024.- La segona tinenta de batle i regidora de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana i Joventut, Lourdes Roca, ha presentat aquest dimarts la memòria de l’Àrea de Joventut corresponent a l’any 2023.

A la convocatòria informativa hi han participat també el director general d’aquest departament, José María Noguera, i els tècnics que assumeixen la coordinació i supervisió dels tres programes que formen part de l’Àrea: Joan Pérez (PalmaJove), Elisabet Palau (Dinamo) i Aina Martorell (Espais Joves).

Durant la seva intervenció, la regidora ha destacat “la importància estratègica” que les polítiques de joventut tenen per a l’Ajuntament de Palma, fins al punt que el govern municipal les considera, segons ha indicat, “una de les prioritats de la present legislatura”.

Lourdes Roca ha remarcat que la filosofia que impulsa les actuacions adreçades a les noves generacions de ciutadans passa per “donar-los veu, oferir-los canals interactius de participació, i aprofundir en el coneixement de les seves necessitats i preocupacions”.

No obstant això, la segona tinenta de batle de l’Ajuntament de Palma ha assenyalat que el full de ruta plantejat per a aquest sector demogràfic “està dissenyat i executat mantenint com eix central les aportacions i les propostes dels joves, perquè aquesta és l’única manera de garantir l’aplicació de polítiques efectives”.

Pel que fa al servei PalmaJove, que compleix ara els 35 anys des de la seva creació, les principals intervencions dels tècnics municipals tenen a veure amb consultes sobre qüestions afectivosexuals i al voltant de la legislació vigent en matèria d’habitatges, lloguers, hipoteques, i altres temes de creixent interès, especialment entre els joves de més edat.

Les dades que recull la memòria de 2023 permeten constatar la gran activitat que ha duit a terme el servei, amb més de 195.000 visites a la seva plana web, més de 68.000 seguidors a les xarxes socials, i l’organització de 188 tallers i activitats, que han comptat amb la participació de més de 5.700 usuaris.

Per la seva banda, Dinamo és el servei que l’Ajuntament dedica a la promoció de l’autogestió del temps lliure par part de la població jove, a la qual s’ofereixen orientació i recursos a partir dels programes posats al seu abast.

Aquestes propostes engloben actuacions de dinamització cultural, suport a diferents iniciatives juvenils, i tasques d’informació i difusió mitjançant diverses eines, com ara els punts d’informació mòbil. Al llarg de 2023, es coordinaren, des de Dinamo, gairebé 1.900 activitats.

El tercer servei directament vinculat a l’Àrea és Espais Joves, terme que fa referència als equipaments que es troben distribuïts en cinc punts de la ciutat: el Puig de Sant Pere, l’Arenal, i els barris de Pere Garau, el Camp Redó i el Rafal Vell.

A través d’aquesta línia d’intervenció, l’Ajuntament posa a disposició dels joves diferents dependències per a reunions, trobades, tallers i altres activitats, destacant, especialment, les destinades a accions creatives mitjançant material d’il·lustració i dibuix o l’habilitació de sales expositives.

També en el cas d’Espais Joves, la resposta dels usuaris ha estat notable en el transcurs de l’any anterior, amb prop de 22.000 participants i més de 65.000 atencions informatives.

Data darrera modificació: 29 de febrer de 2024