Publicador de continguts


La Junta de Govern dona llum verda a la compra de tres locals per a destinar-los a casals de barri


28 de desembre de 2022

Palma, 28 de desembre de 2022,- La Junta de Govern ha aprovat avui la compra de tres locals per a destinar-los a casals de barri per un import total d'1.489.700 euros. L'objectiu del consistori és acostar aquest servei municipal a totes les barriades de la ciutat i donar així cobertura a les zones amb una major densitat poblacional.

Recordem que el passat mes de setembre l'Ajuntament va iniciar els tràmits de licitació per a l'adquisició de tres immobles per a destinar-los a casals de barri o altres dependències municipals, de manera que els propietaris que disposassin de locals que s'ajustassin a les característiques establertes als plecs podien presentar-ne l'oferta.

"Aquesta licitació dona resposta a una gran demanda social, una reivindicació de millora de la xarxa de casals que com a Departament de Participació Ciutadana enteníem necessària i prioritària", ha dit la regidora Clàudia Costa, que ha explicat que "com a Ajuntament creim que els casals són espais essencials de trobada entre la ciutadania i les entitats, així com un lloc indispensable de prestació de serveis municipals. És la nostra obligació reforçar i millorar-ne aquesta xarxa". "El pressupost inicial era d'1,5 milions d'euros. Finalment, ho hem adjudicat per menys; això és, 1.489,000 euros. Creim que és una bona oportunitat de compra, atesa la situació actual. Hem adquirit els immobles per davall del preu de mercat."

Lot 1- Zona Centre- Avingudes

Es tracta de dos locals contigus ubicats als baixos del carrer del Marquàs de la Fontsanta, 18. Els immobles adjacents units tenen una superfície total de 728 metres quadrats i s'han adquirit per un preu de 860.000 euros.

Aquests baixos, amb diferents entrades, compten amb un gran vitrall a la façana que fa de l'espai un lloc diàfan. Per les seves característiques i ubicació, units entre ells o de manera independent, aquests locals tenen moltes possibilitats, especialment per la seva ubicació, ja que disposa d'una connectivitat òptima i d'unes dimensions suficients per a donar cabuda a tote els serveis que impliquen els casals.

Es tracta, a més, d'una zona amb una població molt densa; per tant, amb aquest nou equipament de proximitat es pretén emular el model d'altres casals que han esdevingut un punt neuràlgic de trobada per a la ciutadania, com és el cas de S'Escorxador.

Lot 2- Arxiduc

El local està ubicat al carrer de Fra Lluís Jaume Vallespir 50a, té una superfície útil de 242 metres quadrats i un preu 290.000 euros. 

Aquest local seria un espai complementari, ja que a la zona de la Plaça de Toros ja es troba el casal de Can Alonso, unes instal.lacions que, ara per ara, resultaven insuficients per s poder donar cobertura a la creixent densitat poblacional de la zona.Es tracta, a més, d'una barriada amb molta vida comunitària i un ample teixit associatiu que reclamava més equipaments públics.

Lot 3- Son Oliva

Aquest immoble, de 296 metres quadrats, es troba al carrer d'Isaac Albéniz i confronta amb el carrer d'Iglesias Cañellas; és a dir, té accés pels dos carrers. El seu cost ha estat de 339.700 euros.

L'immoble té tota la façana de vidre, aproximadament uns 50 metres lineals, la qual cosa fa d'aquest un espai diàfan i amb moltes possibilitats. Està ubicat just davant un parc infantil i a prop d'una zona verda, un fet que, alhora, afavoreix una bona connexió.

Aquesta adquisició suposa la recuperació del que va ser un dels primers casals de barri de Palma. I és que, des de l'any 1985 fins al 2011 (moment en què es va deixar de prestar aquest servei) Son Oliva va disposar de casal. Era una de les necessitats i principals reivindicacions dels veïns de la zona i del teixit associatiu.

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, l'Ajuntament fa ara feina perquè aquests espais es puguin obrir al públic com més aviat millor.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023