Publicador de continguts


La Junta de Govern autoritza la realització de cinc cursos de formació i ocupació amb un pressupost d’1 milió d’euros


7 de febrer de 2024

El consistori aprova la creació i modificació de diversos llocs de treball per a donar un millor servei a la ciutadania

Palma, 7 de febrer de 2024.- La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat posar en marxa els projectes mixts de formació i ocupació que es duran a terme enguany a PalmaActiva en col·laboració amb el SOIB.

La programació d’aquesta iniciativa, que té un pressupost d’1.045.607 euros, està dividida en dues franges d’edat, les accions dirigides a joves entre 16 i 30 anys i les destinades a persones desocupades majors de 30 anys.

Per al primer col·lectiu està previst realitzar els cursos de “Palma Xapa” (arranjament de carrosseries de vehicles), “Palma Web” (confecció i publicació de pàgines web) i “Palma Informa” (atenció i informació de serveis municipals) mentre que per als majors de 30 s’han programat els cursos “Palma Micromachine” (muntatge i reparació de sistemes microinformàtics) i, també, “Palma Informa”.

En cadascun dels cinc cursos participaran 10 alumnes als quals se’ls fa un contracte d’11 mesos i els requisits per a ser-hi admesos són tenir el títol de l’ESO i estar inscrits al Programa de garantia juvenil, en el cas dels més joves, i estar inscrits al SOIB com a demandants d’ocupació, en el cas dels majors de 30 anys. Aquests cursos, segons ha comentat la portaveu, Mercedes Celeste, tenen un índex d’inserció laboral que oscil·la entre el 50 i el 70 per cent.

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat la creació i modificació de diversos llocs de treball a l’Ajuntament per a donar un millor servei a la ciutadania. Entre aquests destaca la ratificació de dos oficials del Cos de Bombers, l’amortització d’un lloc d’animador sociocultural, la de diversos caps de servei i coordinadors de la Regidoria d’Infraestructures i la de tres places de l’Àrea de Cultura, entre d’altres. En aquest sentit Celeste ha destacat que la intenció és adaptar les condicions i funcions dels llocs oferts perquè puguin ser coberts.

Així mateix, durant la reunió d’avui s’ha aprovat declarar d’interès públic municipal la celebració de l’Any Nou Xinès, organitzat per l’Associació Xinesa de les Illes Balears. La jornada festiva, segons ha explicat la portaveu, se celebrarà diumenge que ve, dia 11 de febrer, a la plaça de Pere Garau i voltants entre les 9.00 i les 22.00 hores.

També la Junta de Govern ha encarregat l’execució dels treballs per a instal·lar barreres de protecció a les cobertes planes, no transitables, al CEIP de Son Ferriol, al CEI de la mateixa zona, al CEIP Joan Capó i al CEIP Rafal Nou. La intervenció, que té un pressupost de 456.000 euros, es realitza per motius de seguretat.

Finalment, s’han desestimat les al·legacions presentades pels ocupants d’un immoble municipal situat al carrer de Son Pobanya on està previst habilitar una zona verda i la construcció d’un Punt Verd d’EMAYA. L’espai que ocupen aquestes persones, segons els informes emesos pel departament de Benestar Social, no és adequat per a ser utilitzat com a habitatge i tampoc no tenen ni títol ni autorització per a ocupar-lo.

Data darrera modificació: 8 de febrer de 2024