Publicador de continguts


La Gala dels Premis Ciutat de Palma evocarà la importància de la cultura en el futur de la ciutat


11 de gener de 2023

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma,encapçalada pel tinent de batle, Antoni Noguera, ha anunciat els detalls de laGala d'Entrega dels Premis Ciutat de Palma que servirà per conèixer lesguanyadores i guanyadors de les diferents categories. La gala dels PremisCiutat de Palma tindrà dos protagonistes: d'una banda, els premiats, tant elsactuals i com els antics guanyadors i, d'altra, la mateixa ciutat de Palma enla seva relació amb la cultura.

Noguera ha declarat que "enguany la gala volhomenatjar els guanyadors i projectar l'objectiu de fer de la cultura un valoruniversal que arribi a tots els ciutadans i ciutadanes de Palma"

La gala traslladarà de manera evocadora la importànciade la cultura en el futur de la ciutat, dins un projecte de desenvolupamentparticipatiu, inclusiu i sostenible. La finalitat és encoratjar els assistentsi espectadors, transmetent un valor de lluita comunitària perquè la culturasigui un dels eixos del desenvolupament sostenible de la ciutat, al mateixnivell d'altres aspectes que tradicionalment es tenen en compte i sovint esposen per davant. Un horitzó comunitari i connectat, pel qual cal el lideratgedels responsables i artífexs de la cultura, però també la participació de totsels habitants de Palma.

La gala dirigida per Núria Abad i Marta Hierro seràpresentada per l'actriu Caterina Alorda. Durant l'entrega de premis es comptaràamb l'actuació musical d'Aina Tramullas que interpretarà  "Per poder-te cantar" una cançó que dona nomal seu primer EP en solitari. Una peça alegre i fresca, que s'inspira amb lespersones del voltant de l'artista.

També us podrà gaudir de l'actuació de la companyiade  Dansa Eulàlia Bergadà, que presentaràun espectacle de nova creació, "Opening for a Cultural Heartbeat",  ideat per formar part de la gala de la presentació dels 'Premis Ciutat de Palma'de l'any 2022. L'espectacle pretén fer ús de la dansa, la música electrònica,la paraula i el cant, per crear actes performatius que radiquen en fer un pasmés enllà del discurs oficial i polític sovint present en molts esdevenimentsdel sector artístic.

L'acte d'entrega de premis es celebrarà al TeatrePrincipal la pròxima Diada de Sant Sebastià, dia 20 de gener.

Les 10 categories que formen part dels Premis Ciutatde Palma 2022 són:

Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel.la (dotatamb 26.000 euros i l'edició de l'obra guanyadora)

Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia: dotat amb12.000 euros i l'edició de l'obra guanyadora)

Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals (dotat amb12.000 euros)

Premi Ciutat de Palma de Còmic (dotacióde 10.000 euros i l'edició de l'obra guanyadora)

Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere (dotacióde 6.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Margaluz d'Arts Escèniques (dotacióde 6.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d'Audiovisuals (dotacióde 4.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Montserrat Casas d'Investigació (dotacióde 6.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver dePeriodisme (dotació de 3.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Caty Juan de Corral de PatrimoniGastronòmic (dotació de 3.000 euros)

Els Premis Ciutat de Palma 2022 ha tingut un gran èxitde participació, enguany s'han  presentat  1173 treballs enles diferents categories

Data darrera modificació: 6 de març de 2023