Publicador de continguts


La flota de l'EMT Palma suma 22 nous busos de 18 metres


23 de gener de 2023

Dalmau: "Els nous vehicles incrementen la capacitat i ens ajuden a donar un bon servei i assumir els increments de passatge amb motiu de la gratuïtat"

És la segona fase de la renovació de la flota, que suposa completar la incorporació de 165 busos nous des de l'any 2015

En aquesta segona fase s'incorporen a l'EMT Palma 65 busos nous, dels quals 44 són de 18 metres, 4 són minibusos, 5 són busos d'hidrogen de 12 metres i 12 són busos elèctrics de 12 metres

Palma, 21de gener de 2023.- L'EMT Palma ha incorporat durant aquestes primeres setmanes de gener un total de 22 busos nous de 18 metres a la seva flota.

Aquests vehicles, que permeten incrementar la capacitat de la flota, formen part de la segona fase de renovació de la flota, que suma 65 vehicles nous. Cal recordar que en la primera fase es varen renovar un total de cent vehicles.

Dalmau ha destacat que el fet d'incorporar vehicles de 18 metres permet incrementar la capacitat dels vehicles en més d'un 30 per cent i ha recordat els avantatges que suposen per al medi ambient. "En aquesta segona fase de renovació continuam apostant pel gas i també per altres combustibles més pioners, com seran els busos elèctrics i d'hidrogen", ha dit.

Els 22 busos nous de l'EMT Palma formen part de la segona fase de la renovació de la flota. Una vegada hagi culminat aquesta renovació, l'EMT Palma haurà renovat des de 2015 fins a 165 vehicles, cosa que suposa haver renovat més d'un 90% dels vehicles.

Els 22 busos que s'han incorporat són busos articulats de 18 metres, que han suposat una inversió de més de 17,9 milions d'euros i varen ser adjudicats a l'empresa Scania.

Aquests busos s'han fabricat a l'empresa Castrosua SA i permeten reduir en un 95% les partícules contaminants.

La segona fase de renovació de la flota de l'EMT Palma suposa l'arribada d'un total de 65 vehicles nous, 44 dels quals són busos de 18 metres impulsats amb gas.

Així mateix, ja ha arribat a Palma el primer dels quatre minibusos de 8 metres amb gas natural, que es va incorporar el desembre a la Línia 9, de Son Espanyol, i durant els mesos que venen s'aniran incorporant cinc busos de 12 metres d'hidrogen i dotze busos també de 12 metres elèctrics amb bateria i càrrega nocturna a cotxeres.

Un servei amb més capacitat i millor informació a l'usuari

El benefici que aquesta renovació de la flota aportarà al nou servei són els següents:

  • Més d'un 30% més de capacitat
  • Millors freqüències
  • Major puntualitat
  • Millor informació a l'usuari sobre el temps d'arribada del bus
  • Busos més accessibles: l'adquisició de nous busos permetrà, a més, implementar noves millores d'accessibilitat a la flota per a altres col.lectius amb diversitat funcional

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023