Publicador de continguts


La Bandera Blava oneja des d'avui a les cinc platges de Palma


26 / de juny / 2012

El tinent de batle de Medi Ambient, Andreu Garau, ha destacat que el model de col.laboració públic-privat afavoreix que les platges de la ciutat compleixin amb els estàndards de qualitat

Palma, 26 de juny de 2012. El tinent de batle de Medi Ambient i president de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (EMAYA), Andreu Garau, i el regidor de l'àrea del districte Centre i Platja de Palma, Joan Pau Reus, han assistit aquest matí a la Platja de Palma a l'acte d'hissada d'una de les cinc banderes blaves que l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha concedit aquest any a l'Ajuntament de Palma per a les cinc platges de la ciutat. Aquestes distincions han correspost, per tercer any consecutiu, a Platja de Palma, Cala Estància, Ciutat Jardí, Can Pere Antoni i Cala Major.

Prèviament a l'hissat, Andreu Garau ha fet entrega de les Banderes Blaves als representants de Mar de Mallorca, Puerto Cervino, Progreso Urbano, Navarro Valadés i Insula Avantia, empreses concessionàries de Platja de Palma, Cala Major, Ciutat Jardí, Cala Estància i Can Pere Antoni, respectivament. A l'acte d'hissat també ha assistit el Cap de Demarcació de Costes a Balears, Juan Carlos Plaza.

Amb l'hissat de les Banderes Blaves, la ADEAC reconeix a l'Ajuntament de Palma l'esforç realitzat a les seves platges en conte a la qualitat de les instal.lacions, serveis, activitats d'educació ambiental i qualitat de l'aigua.

Les Banderes Blaves s'atorguen anualment baix uns criteris de selecció molt estrictes que contemplen, entre altres paràmetres, actuacions realitzades que s'emmarquen en l'estricte compliment dels estàndards de qualitat exigits per a les platges i aigües de bany, identificació de cartelleria específica informativa, correcta gestió dels residus, suficients disponibilitats sanitàries i seguretat, accessibilitat i serveis essencials de salvament i socorrisme.

El tinent de batle de Medi Ambient ha destacat que la concessió d'aquestes banderes blaves a les cinc platges del terme municipal de Palma "no és fruit de la casualitat sinó de l'esforç i la feina feta conjuntament entre l'Ajuntament de Palma i la iniciativa privada. En el cas concret de Platja de Palma, cal recordar que és una platja urbana i d'alta intensitat de manera que les sinèrgies de col.laboració entre el sector públic i el privat per mantenir la qualitat de la platja i els seus serveis son molt importants".

En relació amb la qualitat de les aigües de bany, un dels paràmetres que utilitza la ADEAC per valorar i concedir les Banderes Blaves, Andreu Garau ha incidit que "el control de la qualitat de les aigües de bany és una actuació conjunta del Govern balear, l'Ajuntament de Palma i EMAYA realitzant analítiques diàries, de manera que assegurem la qualitat d'aquestes aigües".

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma ha posat aquest any especial èmfasi en la seguretat, informació i atenció als ciutadans, de manera que des de l'1 de maig, data en què es va posar en funcionament el Servei de Seguretat a les platges, un total de 32 socorristes (18 a Platja de Palma, 5 a Can Pere Antoni, 3 a Ciutat Jardí, 3 a Cala Major i 3 a Cala Estància) s'encarreguen de vigilar i atendre les possibles incidències que es produeixin en les platges i zones de banys en horari de 10:00 a 18:00 hores. A més, aquest any en temporada alta (del 16 de juny al 15 de setembre), l'empresa concessionària del servei de salvament i socorrisme també ofereix el servei de bany assistit a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, cal ressenyar que el servei de prevenció d'accidents, salvament i socorrisme a les platges del terme municipal de Palma es va adjudicar el passat mes d'abril a l'empresa Emergències Setmil SL amb un estalvi de l'ordre dels 52.000 euros.
Amb l'objectiu de prestar un major servei de seguretat als usuaris de les platges, aquest any, la concessionària de servei de salvament i socorrisme ha ofert una sèrie de millores com l'ampliació de la franja horària de vigilància, identificació voluntària per a gent gran i nens mitjançant una polsera, realització de jornades informatives sobre assumptes directament relacionats amb la seguretat a les platges i millores en relació amb els equipaments sanitaris.

EMAYA, per la seva banda, ha posat en marxa recentment una campanya informativa que té com a objectiu de promoure la conscienciació social i mediambiental entre els ciutadans i turistes de la zona de la Platja de Palma amb la finalitat d'afavorir el compliment de les ordenances municipals i fer front a l'incivisme.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023