Publicador de continguts


L'SMAP renova 406 unitats de màquines expenedores de l'ORA


1 d’abril de 2023

Aquest projecte ha rebut finançament de la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Aquest projecte s'emmarca en el procés de digitalització i modernització del servei d'ORA a Palma i ha permès substituir màquines que tenien una mitjana de 15 anys d'antiguitat amb una inversió de 2,2 milions d'euros en aquesta primera fase

Els nous expenedors estan dotats de pantalles tàctils, una interacció amb l'usuari més intuïtiva, pagament amb targeta i targeta sense contacte i una operativa més completa

Palma, 1 d'abril de 2023.- La Societat Municipal d'Aparcaments ha completat aquests mesos la renovació de les 406 unitats de màquines expenedores d'ORA. Aquest projecte, que constarà de diferents fases, ha suposat en aquesta primera fase una inversió 2.136.931 euros i ha rebut finançament de la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU - Pla de recuperació, transformació i resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

En concret, l'SMAP ja ha completat la instal.lació de 406 unitats expenedores d'ORA a diferents carrers de Palma. Aquestes noves màquines varen ser adjudicades a l'empresa Flowbird España SLU amb una inversió total de 2.136.931 euros. Suposen una aposta per mètodes de pagament com la targeta i presenten tot un seguit de millores respecte a l'antic sistema, que tenia una antiguitat mitjana de les màquines superior als 15 anys, amb alguns models de 25 anys al carrer.

Les millores que les noves màquines suposen per a l'usuari de la zona ORA són les següents:

  • Noves pantalles tàctils de 9,7 polzades amb sistema antireflectant i il.luminació ajustable.
  • Pantalla tàctil per a interactuar amb l'usuari i habilitació de pagaments amb targeta i sense contacte (inclòs pagament mitjançant el mòbil).
  • Lector òptic, que s'habilitarà les pròximes setmanes i que llegeix codis de barres, codis QR i permet l'anul.lació intel.ligent de denúncies.
  • Més idiomes disponibles: es pot triar entre català, castellà, anglès i alemany.

Aquestes noves màquines expenedores d'ORA, a més, estan preparades per a operatives d'ús futures com ara selecció de la tarifa, tarifació ambiental en funció del distintiu del vehicle, operacions de descompte i d'altres canvis.

La renovació de totes les màquines expenedores d'ORA s'emmarca en el projecte de digitalització i modernització del servei d'ORA, que permet disposar d'una tecnologia que estigui preparada per a poder posar en marxa la futura ampliació de la zona ORA, que es preveu a l'actualització del PMUS 2022-2030.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient.

Enllaç per a més informació:

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023