Publicador de continguts


L'Olivera de Cort estrena una nova estructura que inclou uns versos sobre l'olivera mallorquina de Josep Pons i Gallarza


20 d’octubre de 2022

Pastor: "L'Olivera de Cort és un dels arbres més emblemàtics que tenim i aquesta estructura fomenta el respecte a un arbre que té quasi 600 anys"

L'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ha fet aquesta intervenció, que protegeix millor un arbre amb un sistema d'arrels molt extens i a un indret amb una gran pressió humana

Palma, 20 d'octubre de 2022.- La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, el coordinador general de l'Àrea, Luis Sureda, i l'arquitecte municipal, Toni Sbert, han visitat avui la nova estructura que tanca l'Olivera de Cort, que s'ha instal.lat durant els darrers dos dies i que consta d'una estructura de ferro fosc que encercla l'arbre i hi impedeix l'accés de les persones.

Pastor ha recordat que aquest és un dels arbres més emblemàtics de Palma i que està situat a un punt amb molta pressió humana com és la plaça de Cort.

Per aquest motiu, s'ha creat un entorn perquè estigui més ben protegit. "Aquesta és una intervenció que hem fet des de l'Àrea, el resultat ha quedat molt bé, està molt ben integrat a l'entorn, permet la visual de l'arbre i impedeix l'accés de les persones a l'olivera i fomenta el respecte a aquest arbre, que està catalogat", ha dit.

Sbert, per la seva banda, ha explicat que el sistema radicular d'aquest arbre arriba fins a la meitat de la plaça de Cort i que, donades les seves característiques, cal impedir tocar les arrels. "A partir d'aquest condicionant i amb la idea de fer una intervenció discreta hem dissenyat una protecció enganxada al paviment de granit i no toca per res el sistema d'arrels", ha explicat. Sbert, a més, ha dit que el sistema que encercla l'Olivera inclou uns versos encriptats sobre l'olivera mallorquina de l'escriptor Josep Pons i Gallarza titulat L'Olivera mallorquina.

Aquesta intervenció ha tingut un cost de 5.808 euros i s'ha elaborat seguint les recomanacions que es varen fer després d'una anàlisi, mitjançant un georadar, del sistema d'arrels de l'olivera, que va determinar la gran extensió de les arrels i la seva relativa superficialitat.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023