Publicador de continguts


L’equip artístic de “Ca ses monges” escalfa motors a l’espera de la gran estrena prevista per aquest dijous al Teatre Municipal Xesc Forteza


20 de febrer de 2024

La producció pròpia de l’Ajuntament de Palma, dirigida per Vicenç Torres, és un dels màxims al·licients de la programació de l’Any commemoratiu en homenatge al director, actor i dramaturg mallorquí

Palma, 20 de febrer de 2024.- El Teatre Municipal Xesc Forteza ha acollit, aquest dimarts, la presentació de l’obra Ca ses monges, una producció pròpia de l’Ajuntament de Palma, a partir d’un text original de Xesc Forteza, que s’estrenarà el pròxim dijous, 22 de febrer, a les 20 hores, i es mantindrà en escena, en aquest mateix equipament escènic, al llarg de 7 funcions, fins al 3 de març.

A la convocatòria informativa hi ha assistit el primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, juntament amb el director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet; la directora insular de Patrimoni, Maribel Arnau; el director del muntatge, Vicenç Torres, i els actors i actrius que donen vida als personatges de la història que la companyia Xesc Forteza va representar per primera vegada, el 5 de desembre de 1986, al ja desaparegut Saló Rialto.

Durant la seva intervenció, el regidor ha agraït l’esforç realitzat per l’equip artístic i el suport que l’Ajuntament ha rebut per part de la família de l’autor. Cal recordar que aquesta nova versió de Ca ses monges es posa en escena com a part de les activitats de l’Any Xesc Forteza, que el Consistori organitza per a commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la mort de l’actor i dramaturg mallorquí.

Els intèrprets que es posen en la pell dels personatges creats per l’autor, escollits a partir del càsting que es va convocar en el seu moment, han estat assajant l’obra durant els darrers mesos.

El repartiment està integrat per Lina Terrassa (mare superiora); Marta Ferrer (sor Àngela); Pilar Quetglas (sor Aina); Rafa Sitges (Toni “el golafre”); Bernat Mayol (Gori “el serebro”); Marc Bibiloni (Pep “el melenas”); Joan Francesc García (Tomeu “el manitas”) i Pau Cortès (inspector).

D’entre aquest elenc, cal destacar la participació de Lina Terrassa, que va treballar amb la companyia Xesc Forteza en dos muntatges: Balearicus i Catxindena quin estiu; Marc Bibiloni, fill de Joan Bibiloni, un dels actors més carismàtics de l’escena mallorquina, i Bernat Mayol, que interpretarà el personatge que Xesc Forteza va representar en la versió original, en Gori “el serebro”.

La resta de l’equip està integrat per Toni Galmés (escenografia); Ángel Luque (disseny gràfic), i els tècnics del servei d’il·luminació i so de l’empresa Tot Audiovisual.

Les funcions tindran una durada de 100 minuts i estan programades a les 20.00 hores, amb les excepcions de les dues sessions que coincidiran en diumenge, en què la representació començarà a les 18.00 hores.

El primer tinent de batle i regidor de Cultura ha agraït molt especialment la col·laboració de Fundació Deixalles, el Consell de Mallorca i el Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma, que ha cedit el vestuari per a la posada en marxa d’aquesta producció pròpia de l’Ajuntament de Palma.

Data darrera modificació: 21 de febrer de 2024