Publicador de continguts


L'enderrocament de l'antiga escola de Son Banya


14 de desembre de 2010

Aquest enderrocament té un gran valor simbòlic des del punt de vista de l'aposta ferma de desmantellament del poblat i la integració dels seus habitants


Aquest matí s'han iniciat les obres d'enderrocament de l'antiga escola de Son Banya, de més de 2.000 metres quadrats. El solar que ocupa aquesta construcció va ser cedit a l'Ajuntament de Palma l'any 1969 per a la construcció de l'equipament escolar, però vint anys més tard, al 1989, es va fer palès que era molt important per a la correcta integració de les persones del poblat que els infants fossin matriculats a centres escolars fora de Son Banya, fomentant el seu contacte amb infants d'altres entorns.


Així, l'antic edifici de l'escola va passar a acollir diferents tipus d'activitats, com ara tallers formatius, d'ocupació i posteriorment també s'ha van ubicar les oficines del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social. No obstant, dins el marc del Pla Municipal de Reallotjament i Reinserció Social, es va considerar necessari que, de la mateixa manera que els infants del poblat havien hagut de sortir de Son Banya per a la seva escolarització i millor integració social, la resta dels sues habitants també haguessin de fer-ho per a accedir a qualsevol tipus de servei.


Així doncs, els serveis i les activitats que es duen a terme dins l'antiga escola de Son Banya es van reubicar al seu lloc natural de la ciutat (centres municipals de serveis socials, centre social flassaders, etc.) normalitzant l'accés a tots aquests serveis per als habitants del poblat, fent-los així més ciutadans de Palma i menys ciutadans de Son Banya.


Així doncs, l'enderrocament de l'antiga escola de Son Banya va associat a un procés de desmantellament real del poblat i a una aposta ferma per a la integració dels habitants del poblat a la vida normalitzada de la ciutat, fet que li confereix un alt valor simbòlic i una gran importància.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023