Publicador de continguts


L'EMT Palma renova les pantalles informatives a 10 parades de la ciutat


23 de maig de 2023

Aquesta renovació s'emmarca en el projecte d'instal.lació d'un total de 227 noves pantalles dotades de la darrera tecnologia led i altaveus per a facilitar informació a persones invidents

Aquest projecte ha rebut finançament de la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Aquesta inversió s'emmarca en el procés de transformació digital de l'EMT Palma i la previsió és que arribin 55 pantalles noves cada mes a partir del juny

Palma, 22 de maig de 2023.- L'EMT Palma ha instal.lat entre abril i la primera quinzena de maig un total de 10 pantalles noves a diferents parades de bus distribuïdes als següents espais:

  • Plaça del Progrés
  • Plaça d'Espanya (2 parades)
  • Mercat de Pere Garau
  • Comte de Sallent-avinguda d'Alemanya
  • plaça del Rei Joan Carles I-Catedral
  • Alexandre Rosselló-àrea del Sindicat
  • el Sindicat
  • Comte de Barcelona-Santa Catalina
  • plaça d'Espanya

Aquest projecte s'emmarca en la renovació d'un total de 227 pantalles informatives noves que té per objectiu oferir una informació més clara i actualitzada als viatgers sobre l'arribada dels busos, les combinacions de línies, els horaris i els trajectes, així com avisos de darrer minut. La substitució de les pantalles antigues continuarà avançant durant els pròxims mesos.

Aquest projecte ha suposat una inversió de 2.072.111 euros i la previsió és anar rebent 55 pantalles noves cada mes a partir del mes de juny.

Cal recordar que aquesta inversió inclou també un nou gestor de continguts que permetrà amb un únic sistema programar avisos i informacions tant a les pantalles de l'interior del bus com a les que estiguin a les parades o a les oficines de l'EMT Palma i a les oficines d'atenció a la ciutadania.

Aquesta inversió s'emmarca en el procés de transformació digital de l'EMT Palma, que ha planificat tot un conjunt d'inversions perquè l'empresa esdevengui més còmoda, més àgil i molt més propera i accessible. En concret, aquestes dues inversions tenen per objectiu oferir una informació més clara i actualitzada als viatgers sobre les parades, les combinacions de línies, els horaris i els trajectes, així com avisos de darrer minut.

Es tracta d'un projecte que rep finançament de la Unió Europea Next Generation EU - Pla de recuperació, transformació i resiliència, a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Pantalles accessibles

Les noves pantalles han estat adjudicades a l'empresa líder al món en pantalles, Hanover Displays. Es tracta de pantalles informatives multicolor (les actuals són monocolor), amb una pixelació que permet reproduir diferents formats de continguts, leds d'alta luminescència i alta visibilitat, altaveu connectat amb el sistema Ciberpas de l'ONCE per a millorar l'accessibilitat de les persones invidents i alta resistència, que permet un fàcil manteniment i reparació i tenen una vida de llarga durada.

Aquestes noves pantalles, a més, estan dotades de sistemes antivandàlics certificats i, tot i que majoritàriament s'instal.laran a les parades de l'EMT Palma, també es podran instal.lar a altres espais com les oficines de l'EMT o les OAC de l'Ajuntament.

Aquest projecte, a més, va lligat al nou programari que s'adjudicà a l'empresa Inetum España, de gestió del contingut per a les pantalles, per un import de 192.551,76 euros. Aquest nou sistema pot administrar la xarxa de pantalles, agrupant-les per zones, línies i permet facilitar informació específica a cada una d'aquestes agrupacions, facilitant avisos de darrer minut específics.

Així mateix, permet recomanar els millors transbords de cada parada i pot absorbir diferents fonts d'informació. A més, el sistema de gestió d'informació és capaç de connectar-se a la central de cotxeres i al sistema informàtic dels busos, cosa que permet oferir informació en temps real a l'usuari.

El nou gestor, entre altres avantatges, permet facilitar informació a l'interior del bus sobre transbords i permetrà reproduir múltiples formats i fonts de continguts.

Aquestes dues inversions han rebut finançament de la Unió Europea - Next Generation EU - Pla de recuperació, transformació i resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació:

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Data darrera modificació: 25 de maig de 2023