Publicador de continguts


L’EMT Palma presenta la campanya “Gràcies per cedir el pas” a l’autobús


17 de juny de 2024

Palma, 17 de juny de 2024.- L’Empresa Municipal de Transports de Palma ha presentat la campanya “Gràcies per cedir el pas”, que demana la col·laboració dels conductors de vehicles privats per a facilitar la incorporació segura dels autobusos a la via pública, després d’haver realitzat una parada.
El regidor de Mobilitat i Polígons Industrials, Antonio Deudero, el gerent de l’EMT Palma, Juanjo Elías, i la sotsdirectora, Yolanda Marín, han presentat la publicitat a la part de darrere d’un dels autobusos que faran circular aquest missatge per Palma durant els pròxims mesos. A més, la campanya combinarà la publicitat als busos amb diferents accions informatives i en xarxes socials, així com adhesius indicatius instal·lats a tots els vehicles de la flota.
Des de l’EMT Palma recorden que, sempre que sigui possible, el transport públic té prioritat de pas quan surt d’una parada, segons marca l’article 29 del text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària (segons el Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre). Aquesta norma estableix que, en el tram d’incorporació a la via “amb independència de l’obligació del conductor del vehicle que s’incorpori a la circulació de complir les prescripcions de l’article anterior, els altres conductors han de facilitar, en la mesura que sigui possible, aquesta maniobra, especialment si es tracta d’un vehicle de transport col·lectiu de viatgers que pretén incorporar-se a la circulació des d’una parada senyalitzada”.

Data darrera modificació: 20 de juny de 2024