Publicador de continguts


L’EMT Palma instal·larà cinturons de seguretat per a cadires de rodes als seus autobusos


16 de febrer de 2024

El regidor Antonio Deudero ho ha anunciat durant una reunió amb un grup d’usuaris entre els quals es troben persones amb mobilitat reduïda i familiars

Palma, 16 de febrer de 2024.- L’Empresa Municipal de Transports de Palma instal·larà cinturons als autobusos per a reforçar la seguretat de les persones que viatgen amb cadira de rodes al transport públic.
Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat i Polígons Industrials, Antonio Deudero, durant una recent visita a les cotxeres de l’EMT amb un grup d’usuaris, entre els quals es trobaven representants d’associacions veïnals de Palma i usuaris amb mobilitat reduïda, així com els seus familiars. Durant la visita, els usuaris han tingut l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de l’EMT Palma, inclosos els nous punts de recàrrega d’autobusos elèctrics o el taller, recentment reforçat amb personal addicional.
Els autobusos de l’EMT Palma ja compleixen amb tots els requisits de seguretat i estan homologats segons la normativa espanyola i europea, que preveu la instal·lació de barres metàl·liques per a permetre a les cadires de rodes ubicar-se amb seguretat a la plataforma central de bus, en sentit contrari a la marxa. Alguns usuaris, això no obstant, han demanat a l’empresa la instal·lació de cinturons de seguretat de reforç, per a tenir un doble mecanisme de protecció en cas de frenada o maniobra brusca del vehicle.
Des de l’EMT Palma s’han mostrat sensibles a aquestes peticions i ja han començat a instal·lar cinturons en alguns dels autobusos elèctrics de la nova flota. El procés d’instal·lació es realitzarà progressivament als diferents models. Aquests cinturons són per a la utilització exclusiva de les cadires de rodes, no per a cotxets de bebè ni carrets de la compra, ja que estan especialment dissenyats per a aquells dispositius.
D’altra banda, l’EMT Palma també ha anunciat la intenció d’ampliar els senyals explicatius dins els autobusos per a destacar la reserva d’espais per a persones amb mobilitat reduïda, així com els seients per a persones majors, dones embarassades o persones invidents. Tots aquests usuaris tenen preferència a l’hora d’accedir a un seient, atesa la seva situació, més fràgil.

Data darrera modificació: 17 de febrer de 2024