Publicador de continguts


L’EMT Palma anuncia nous horaris coincidint amb el final del curs escolar


19 de juny de 2024

Es reforcen especialment les línies A1, A2, L4 i L25, amb millors freqüències i serveis addicionals en la franja nocturna

Palma, 19 de juny de 2024.- L’EMT Palma modificarà els horaris de diverses línies de la xarxa d’autobusos, adaptant la seva oferta de servei a la demanda, que canvia coincidint amb el final del curs escolar. Les noves freqüències, que entraran en vigor el pròxim dimarts 25 de juny, preveuen millores en les línies amb més afluència d’usuaris durant els mesos de la temporada alta, i ajusts en les línies en les quals es redueix la demanda.
En concret, la línia A1 (Aeroport-Palma Centre) circularà amb 12 minuts de freqüència de dilluns a diumenge i l’A2 (Aeroport-l’Arenal) amb 25 minuts cada dia, ampliant a més el servei nocturn fins a la 1.25 h.
Per altra banda, l’L4 (les Illetes) també millora la seva oferta i passarà cada 8 minuts en dies feiners i dissabtes, i cada 10 minuts en diumenges. Igualment, l’L25 (l’Arenal-pl. de la Reina) augmenta la seva freqüència i passarà cada 5/6 minuts de mitjana en dies feiners i dissabtes, i 5/8 en diumenges i festius. L’L35 (parc aquàtic-pl. de la Reina) manté el seu interval de pas cada 9/10 minuts i millora el cap de setmana (cada 10 min en dissabte i cada 12 en diumenge). Tant l’L4 com l’L25 i l’L35 afegeixen servei nocturn entre setmana i en cap de setmana. També l’L23 disposarà de reforços especials.
Aquestes línies, que tenen un fort component estacional, donen servei a totes les persones residents o que fan feina a les zones de Can Pastilla, l’Arenal, les Illetes o l’aeroport, així com als que ens visiten.
Per altra banda, es produiran ajusts en les línies que normalment tenen més demanda escolar, que es redueix quan finalitza el període lectiu. Així, de dilluns a divendres, l’L5 (el Rafal Nou-plaça del Progrés) tindrà serveis cada 8 minuts i l’L8 (Son Roca-el Sindicat) cada 8,5 minuts. Aquestes petites modificacions d’alguns minuts afecten també l’L7 (Son Gotleu-Son Serra/la Vileta), que passarà cada 10 minuts. L’L10 (Son Castelló-el Sindicat) circularà cada 15 minuts (de dilluns a divendres), a la vegada que l’L11 (la Indioteria) i l’L22 (piscines de Son Hugo) ajustaran l’horari i oferiran una freqüència combinada amb 22,5 minuts a Arxiduc Lluís Salvador, entre Son Oliva i la plaça d’Espanya.
La línia 19, a la UIB i Parc Bit, oferirà un servei cada 30 minuts, coincidint amb la reducció de la demanda per la finalització de les classes. D’altra banda, l’L36 passarà a 60 minuts, amb l’objectiu de garantir que pugui realitzar el recorregut en el temps establert.
La resta de línies poden presentar algun petit ajust puntual, per la qual cosa es recomana als usuaris que consultin el nou horari complet a la pàgina web https://www.emtpalma.cat/ca/planol-general-i-horaris-complets-de-la-xarxa.

Data darrera modificació: 21 de juny de 2024