L'any passat va disminuir el nombre de persones ateses que exerceixen la prostitució - Comunicació i Premsa
L'any passat va disminuir el nombre de persones ateses que exerceixen la prostitució

Durant l'any 2014 entitats com Creu Roja, Casal Petit o Metges del Món van atendre 2.020 persones.
Aligi Molina ha destacat la tasca de les organitzacions integrades a la XADPEP i ha afirmat "que s'ha de trobar una sortida social a la prostitució".
Palma, 21 de setembre de 2015. Durant l'any 2014 entitats com Creu Roja, Casal Petit o Metges del Món van atendre 2.020 persones que exerceixen la prostitució, el que suposa una disminució del total de persones ateses, en relació a les 2.212 persones ateses el 2013. Aquesta baixada podria explicar-se, per una banda, per un desplaçament de persones per a exercir la prostitució a altres països de la Unió Europea. Per altra banda, també s'apunta que algunes persones han retornat als seus països d'origen, així com que cada vegada hi ha més persones que exerceixen la prostitució en ambients tancats, i per tant és més difícil que puguin arribar a ser ateses a les entitats.
Aquestes són algunes de les xifres que es poden trobar a la memòria de la XADPEP (Xarxa d'Atenció a Persones que Exerceixen la Prostitució) i que ha estat elaborada amb un recull de les dades d'atenció de tres entitats socials que fan atenció directa, integrants de la XADPEP: Casal Petit, Creu Roja i Metges del Món.
El regidor d'Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina, ha destacat la tasca duita a terme per aquestes organitzacions i ha afirmat "que s'ha de trobar una sortida social a la problemàtica de la prostitució".
Aquesta presentació de la memòria s'ha fet al voltant de la celebració del Dia Internacional contra el Tràfic de persones amb Finalitat d'Explotació Sexual, que se celebra aquest pròxim dimecres dia 23, i ofereix una visió clara de les persones que exerceixen la prostitució a Palma, ateses per aquestes ONG. S'estableix un perfil sociològic, es quantifiquen i s'estableixen unes conclusions a partir de les dades.
Molina ha subratllat que "partint de la idea consensuada que la prostitució és una expressió de desigualtat de gènere, l'Ajuntament de Palma promou la XADPEP, com espai de millora del treball en xarxa dels serveis públics i entitats socials que intervenen directament sobre el fenomen de la prostitució a Palma".
Hi participen com a serveis d'atenció específics: Casal Petit-Religioses Oblates, Creu Roja Espanyola-Palma, Metges del Món, Fundació de Solidaritat Amaranta-Religioses Adoratrius; a més de l'Ib-Salut, l'Ib-Dona, Policia Local, Delegació contra la Violència sobre la Dona, UCRIF,i la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Palma. Les entitats socials que fan atenció específica reben el suport econòmic de l'Ajuntament via subvenció.
Aquesta xarxa, constituïda el 2009, manté una dinàmica de reunions mensuals de coordinació, la secretaria de les quals recau en la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Palma, on es regulen les línies de treball que s'han desenvolupat al llarg dels anys.
Peu de foto: Toni Colom (tècnic de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Palma),Belén Matesanz (Metges del Món), Aligi Molina (regidor d'Igualtat i Drets Cívics), Mónica Gelabert (Creu Roja) i Mª Magdalena Alomar (Casal Petit).
Documents
Data darrera modificació: 13 de març de 2023