Publicador de continguts


L'Ajuntament rep el premi Bonaplata 2010


16 de desembre de 2010

El premi reconeix la tasca feta pel patronat de l'habitatge per donar difusió i promoure el coneixement del paisatge i la història industrial de La Soledat.


L'Ajuntament de Palma va rebre ahir, a Barcelona, el Premi Bonaplata, que en la categoria d'estudis, reconeix la labor de difusió i promoció del coneixement d'un paisatge industrial o una instal'lació. Aquest premi, que al 2010 celebra la seva divuitena edició, va ser entregat per Josep Alabern i Valentí, President de l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya.


L'estudi El procés industrial del barri de La Soledat té com a eix central la fàbrica de Can Ribas i el que va suposar per al desenvolupament industrial d'aquest barri de Palma. Mostra la investigació duta a terme sobre el procés industrial al barri i permet veure amb la mentalitat d'avui la important tasca del passat.


El jurat ha destacat que dit estudi fa una proposta de reutilització i de nous usos del conjunt fabril amb l'objectiu de salvaguardar, per a les generacions futures, la fàbrica de Can Ribas. Reconeix també que aquest està presentat amb un format acurat, amb un excel'lent disseny gràfic que, sense cap mena de dubte, dignifica el treball i ajuda a difondre'l i, per tant, a posar en valor el conjunt fabril de Can Ribas.


La regidora d'habitatge, Magdalena Palou ha manifestat el seu agraïment a les persones que col'laboraren en la investigació i confecció de l'estudi, l'equip multidisciplinar format per historiadors, arquitectes i enginyers industrials així com al coordinador de l'equip que ho va fer possible, Tomàs Fortuny i ha recordat que aquest estudi va ser cofinançat per fons Europeus Feder i es realitzà en el marc del projecte RESTAUROnet dins el programa Interreg IIIB MEDOCC per a la cohesió dels territoris de l'Europa del sud.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023