Publicador de continguts


L'Ajuntament realitza una inversió de 344.348 euros en diferents millores a les instal·lacions de Son Reus


8 de novembre de 2022

Durant els darrers dos anys s'han renovat les portes de les gàbies, s'estan pintant i s'elimina el fibrociment de les cobertes dels recintes dels animals

Perpinyà: "Totes aquestes mesures es fan amb l'objectiu de millorar l'atenció i el benestar dels animals que arriben al Centre"

Pastor: "Hem executat diferents projectes que permeten millor els espais on s'allotgen les mascotes i dignifiquen les instal.lacions dels serveis de Son Reus"

Palma, 8 de novembre de 2022.- La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, juntament amb el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, han visitat el Centre de Benestar Animal de Son Reus, on l'Ajuntament de Palma ha realitzat durant els darrers tres anys tot un seguit de millores amb l'objectiu de renovar aquest espai on s'allotgen els animals perduts i les mascotes en adopció de Palma.

La visita ha comptat a més amb l'assistència del coordinador general de l'Àrea, Luis Sureda, i el coordinador de Medi Ambient i Benestar Animal, Nicolau Cañellas, que han estat rebuts pel director del Centre, Pedro Morell.

En concret, durant aquests anys, l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ha executat diferents millores que sumen 202.310 euros a través de diferents contractes de manteniment i aquesta inversió s'està completant amb un projecte de millora que suma 142.074 euros i que permet completar el sanejament i l'alicatat de les naus de tot el recinte. En conjunt, s'haurà planificat i executat una inversió de 344.348 euros durant els darrers anys.

Fins ara s'han renovat totes les portes de l'espai on s'allotgen els cans, s'estan pintant les gàbies i enrajolant les dependències dels animals. Així mateix, s'està substituït la coberta de les naus per a eliminar l'amiant i pròximament es renovarà el sistema de climatització.

Durant els pròxims mesos s'executarà la recollida de les aigües pluvials de les teulades, que es podrà reaprofitar per a regar les zones enjardinades del recinte i es completarà la substitució de les cobertes i la rehabilitació de la nau número dos de Son Reus.

Altres millores a les infraestructures del Centre han estat el canvi i ampliació de l'aparcament, on s'han habilitat dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics, pendent de la instal.lació d'un tercer. També s'han renovat les portes corredisses situades al recinte i s'ha reparat l'aire condicionat a la zona d'atenció a la ciutadania.

Així mateix, recentment s'ha adjudicat la instal.lació de plaques solars fotovoltaiques de 34 kW, per a l'autoconsum al Centre i subministrament del sobrant a l'Ajuntament.

A més d'aquestes millores d'infraestructures, s'han realitzat també diverses accions per a millorar els serveis i l'organització del Centre. Una millora substancial per al Centre ha estat poder comptar amb un veterinari més i un nou quiròfan. S'ha ampliat l'horari d'atenció al públic, obrint el Centre també els dijous horabaixa.

Totes aquestes mesures es fan amb l'objectiu de millorar l'atenció i el benestar dels animals que arriben al Centre.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023