Publicador de continguts


L’Ajuntament realitza el tractament contra la processionària del pi a 400 parcs i punts verds del municipi


23 de febrer de 2024

Infraestructures destina més de 150.000 euros a la campanya per a controlar i erradicar la seva presència

Palma, 23 de febrer de 2024.- L’Ajuntament de Palma, a través de la Regidoria d’Infraestructures i del Departament de Sanitat, continua fent els treballs preventius i d’erradicació de la processionària del pi als 400 parcs i punts verds del municipi, a més dels centres escolars.

Així, els treballs es divideixen entre tasques preventives, com són endoteràpies i polvoritzacions dels arbres, que varen començar després d’estiu, i les d’erradicació, que consisteixen en la retirada de les bosses i posterior cremació. Aquesta campanya d’eliminació sol començar durant el mes de febrer, però enguany s’ha avançat a causa de la climatologia, ja que s’han registrat temperatures més altes de les habituals i falta de pluja i vent.

El pressupost per a la campanya d’erradicació de la processionària d’enguany és de 150.000 euros als quals cal afegir el cost de les actuacions puntuals que es realitzen en punts concrets a partir d’avisos veïnals al telèfon municipal 010.

Pel que fa a la incidència, segons ha destacat la tinent de batle d’Infraestructures, Belén Soto, els tècnics de l’Àrea de Parcs i Jardins no han detectat aquest exercici un augment significatiu respecte al registrat l’any passat. De fet, remarca, “a algunes zones, com al bosc de Son Quint, és ostensiblement menor que durant altres campanyes”. Enguany, com a mesura complementària, les brigades estan instal·lant collets especials amb trampes al voltant del tronc dels arbres per a atrapar a les erugues que no s’han pogut eliminar ni ser capturades a les bosses.

Des del Departament de Sanitat, per la seva banda, s’han difós una sèrie de recomanacions dirigides a la població perquè, entre els mesos de gener a març, extremin les precaucions a les zones verdes, parcs i jardins amb presència de pins. Així mateix, demanen que s’eviti el contacte directe amb les erugues, bosses o collets instal·lats als troncs i que es mantingui una vigilància especial amb infants i cans per la seva elevada sensibilitat a les vellositats de l’eruga.

En el cas de produir-se contacte físic amb les erugues s’aconsella acudir al metge si apareix urticària per al diagnòstic i tractament. Finalment, des de Sanitat, es recomana que, en cas que es localitzin exemplars a zones públiques municipals, s’avisi al servei d’atenció telefònica de l’Ajuntament, a l’esmentat número 010, per al control i eliminació.

Data darrera modificació: 23 de febrer de 2024