Publicador de continguts


L’Ajuntament presenta la Trail Trofeu Ciutat de Palma, que se celebra aquest diumenge


9 de febrer de 2024

Javier Bonet: “Aquesta prova uneix esport, esforç, habilitat i companyonia”


Palma, 09 de febrer de 2024.- El vestíbul de l’Ajuntament de Palma ha estat l’escenari escollit aquest divendres per a la presentació de la Trail Trofeu Ciutat de Palma, que es disputarà aquest diumenge dia 11.

L’acte ha comptat amb la presència del tinent de batle d’Esports, Javier Bonet, el director general de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, David Salom, el director del Club Blue Tribe, Heri Hernández, i el secretari general de la Federació d’Atletisme, Mateu Domínguez, així com patrocinadors d’aquesta prova atlètica.

Javier Bonet ha posat especial èmfasi que aquesta prova “uneix esport, esforç, habilitat i companyonia. De fet, aquests són possiblement els quatre punts cardinals que fan de l’activitat esportiva un vehicle indispensable de cara a la transmissió de valors imprescindibles per al progrés i la cohesió d’una societat”.

El tinent de batle d’Esports no ha dubtat a destacar que, en aquest cas concret, el trail “és una de les modalitats esportives més dures i exigents de totes les que existeixen, com bé saben els que la practiquen regularment. L’elevat nivell de participació que registra aquest Trofeu Ciutat de Palma posa de manifest la gran afició a aquest esport que hi ha al nostre municipi”.

Després d’agrair als patrocinadors que hagin fet possible la celebració d’aquesta prova esportiva, Javier Bonet ha volgut recordar que “la prova del pròxim diumenge farà possible, també, gaudir d’algunes de les àrees naturals més impressionants de la zona nord de Palma, per les quals discorrerà la cursa. Pel que fa a això, em sembla oportú destacar que les normes de la cursa garanteixen, en tot moment, el respecte escrupolós al medi ambient, atès que l’itinerari no afecta cap àrea de les que integren la Xarxa Natura 2000, ni tampoc cap entorn qualificat de protecció especial”.

El director general d’Esports, David Salom, durant el discurs de presentació d’aquesta prova ha recordat alguns aspectes importants de la prova. En aquest punt ha avançat que “es tracta d’una cursa que consta de tres distàncies, de 20, 15 i 9 quilòmetres, amb diferents desnivells de 930, 690 i 300 metres, respectivament. A cadascuna d’aquestes modalitats, es lliuraran premis als tres primers classificats, tant en categoria femenina com masculina”.

La prova transcorrerà per un itinerari circular que comprèn les àrees muntanyoses de la zona nord de Palma, i, en concret, la serra de Son Marill i la serra de Son Campos, passant pel puig dels Revells i el pujol del Gat.

Salom ha subratllat l’interès dels esportistes per aquesta marxa atlètica en destacar que “la inscripció per a cadascuna de les curses es va obrir el 29 de desembre passat, amb 450 places disponibles”.

Els participants han de recollir els seus dorsals al local de Blue Tribe, situat al Polígon de Son Rossinyol, a Palma, dissabte que ve, amb horari límit fins a les 7 de l’horabaixa.

No obstant això, de manera excepcional, es podran sol·licitar dorsals el mateix dia de la cursa, de 8 a 8:45 del matí, a les instal·lacions esportives municipals de Son Roca.

Finalment, tant Heri Hernández, director del club Blue Tribe, com Mateo Domínguez, secretari general de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears, han donat les gràcies a l’Ajuntament de Palma, a l’IME i als patrocinadors d’aquesta prova recalcant que aquest any ha augmentat considerablement el nombre d’inscrits respecte a anys anteriors, cosa que és una mostra clara de l’interès que desperta aquesta prova esportiva.

Data darrera modificació: 10 de febrer de 2024